Vem är William Howard Taft?

William Howard Taft, tjugosjunde president i USA, föddes den 15 september 1857 i Cincinnati, Ohio. Louise Torrey Taft, hans mor var en Massachusetts infödda och Alphonso Taft andra hustru. Alphonso, far till William Howard Taft, var en Vermonter som hade flyttat till Cincinnati tjugo år innan hans son föddes att skapa en advokat. Han blev en domare och slutligen haft positionerna krigsminister och justitieminister under ordförandeskapet av Ulysses S. Grant. Att växa upp, William Howard Taft var en bra student. År 1874 upptogs han till Yale University. Vid Yale var han flitig och omtyckt. Han utexaminerades som salutatorian sin klass 1878 och återvände till Ohio för att komma in i Cincinnati Law School.

Efter examen från Law School 1880, flyttade saker snabbt för Taft. Han passerade Ohio baren tentamen med kort varsel, och år 1881 utsågs till biträdande åklagaren i Hamilton County, Ohio. Från 1883 till 1887 tillbringade Taft några år i Cincinnati, arbetade som jurist. Under denna tid blev han assistent län advokat på Hamilton County. Den 19 juni 1886, gift Taft Helen Herron. Helen, som Taft smeknamnet "Nellie", var en intelligent kvinna vars ambitioner om hennes make skulle kunna bidra i utvecklingen av sin karriär. Under loppet av deras äktenskap, Taft och Nellie skulle ha tre barn: Robert Alphonso (1889-1953), Helen Herron (1891-1987), och Charles Phelps (1897-1983).

År 1900 President McKinley skickas Taft att tjänstgöra som förste civil administratör i Filippinerna. Taft konstruerade skolor och vägar, bättre ekonomi, och sökte andra vägar för att hjälpa den filippinska folket. År 1901 blev Taft det första civila guvernören i Filippinerna och fortsatt att utföra sitt arbeta för att uppnå filippinska oberoende.

Efter McKinley mordet, president Theodore Roosevelt såg Taft som en värdefull tillgång och tilldelade honom till posten som sekreterare i krig. Från 1904 till 1908, övervakade Taft byggandet av Panamakanalen. När de 1908 presidentvalet kom omkring, hade Taft blivit nära förknippad med Roosevelt. Roosevelt vägrade att köra för ordförandeskapet och istället använde sitt inflytande för att säkra Taft's nominering. William Howard Taft vunnit detta val, blir den tjugosjunde president i USA.

Tyvärr för Taft, Roosevelt visade sig vara en seg handling att följa. Taft saknade Roosevelts politiska känsla och geni för att tala inför publik. Taft ordförandeskap spökade mycket av spöke hans första och största kärlek: lagen. Hans stort förtroende för lagen framgår av åttio antitrust passar han satt i rörelse under kontorstid. En sådan kostym var planade mot US Steel, i direkt motsättning till en affär Roosevelt hade accepterat. Roosevelt var mycket missnöjd med insatser av mannen han hjälpte plats i tjänst, och förhållandet mellan de två männen försämrats förhastat.

präglades Taft ordförandeskap av förespråkande av världens skiljedom för att lösa konflikten, utrikespolitiken som tog emot den praxis som "dollar diplomati" och upplösningen av truster. Taft stödde den 16: e ändringen av författningen, och utsåg sex justitieråden till U. S. Högsta domstolen.

Även om han hade världsfreden, i valet 1912, Taft och Roosevelt var engagerad i en personlig kamp. Frustrerad och trött på, bestäms Roosevelt överta kontrollen tillbaka från Taft. Taft, dock vunnit det republikanska partiets nominering. Oberörd, bildade Roosevelt sitt eget parti, Progressive, eller älgtjur, Party. I slutändan så delar de på republikanska omröstningen, och Woodrow Wilson, den demokratiske kandidaten, tog valet. i sin tjänst-presidentval karriär, Taft undervisade juridik vid Yale Law School. Han valdes till ordförande i American Bar Association. Och 1921 utsågs han till chefsdomare i USA: s högsta domstol av president Warren Harding. Taft är den enda amerikanska president hittills för att hålla ställningen som Chief Justice, och den enda personen i rodret både rättsliga och verkställande makten.

At sista, Taft var återigen göra det arbete som han älskade, njuter av sin ämbetsperiod på högsta domstolen oerhört. Slutligen, dock i februari 1930, sjuka med hjärtsjukdomar, hade han inget annat val än att gå i pension. William Howard Taft dog nästan exakt en månad senare, den 8 mars 1930, och blev den förste amerikanske presidenten att bli begravd på Arlington National Cemetery.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.