Vem är Oscar Hammerstein?

Oscar Hammerstein II, var en amerikansk dramatiker och låtskrivare som arbetat främst på musikaler. Han föddes i New York 1885 och dog 1960 vid 65 års ålder. Under loppet av sitt liv var han vann Pulitzerpriset och två Oscar, gjorde honom till den enda person som heter Oscar som hade vunnit en Oscar.

Oscar Hammerstein den yngre far var en viktig man inom teatern, och från tidig ålder liten Oscar var omgiven av en värld av teater. Hans farfar, Oscar Hammerstein I, en av de stora innovatörerna i vaudeville, mest känd för att ha uppfunnit paj-i-ansiktet-gag. William Hammerstein, unge Oscar far lyckades Victoria Theatre för sin far och ville Oscar att komma ut i familjeföretaget.

en lydig son följde Oscar Hammerstein faderns önskemål och gick Columbia University för att studera juridik . När hans far dog 1914, men kände han fri att utöva ett liv i teatern, och började delta i lokala spelar. Han slutade till slut rätt skolan helt kan ägna sig på heltid åt teater. Han drev förbindelser med angivna siffrorna i Broadway, och började en praktikplats som i slutändan skulle leda till hans första musikaliska, Always You , 1921.

Oscar Hammerstein samarbetat med en rad olika Broadway personligheter under de närmaste åren, vanligtvis skriver boken för sina musikaler. 1927 arbetade han på Show Boat , en av hans mer kända musikaler från den tidiga eran. Show Boat skisserat kännetecknande för Oscar Hammerstein, och en av hans stora bidrag till musikalisk teater. Stället för att bygga spår och rutiner som tycktes sitta ovanpå spela själv, skapade han pjäser som flöt smidigt mellan själva intrigen i historien, och bland åtgärderna och känslor som karaktärerna upplever.

Under denna tidiga period i bred samverkan han också arbetat på Wildflower , varmt för maj , Rose Marie , The Desert Song , New Moon , och Sweet Adeline . Även om ingen av dessa visar var oerhört populär på senare nummer skulle underlättat cement hans rykte som en av de stora författarna på Broadway. I början av 1940-talet Oscar Hammerstein samarbetade med Richard Rodgers att hjälpa honom göra en pjäs, Green Odla Lilacs . De två arbetade tillsammans otroligt bra, och de musikaliska, med rubriken Oklahoma! tog Broadway med storm. Rodgers och Hammerstein skulle gå att skapa många av egentliga musikaler på Broadway, inklusive Carousel , Kungen och jag , The Sound of Music , och South Pacific .

Oscar Hammerstein vann Pulitzerpriset 1950 för sin South Pacific , som innebar en anpassning av 1948 års Pulitzer Prize vinnande bok James Michener, Tales of the South Pacific . Han vann också en Oscar Award för låten "The Last Time I Saw Paris" från Lady Be Good , och "It Might As Well Be Spring" från State Fair .

Oscar Hammerstein dog 1960, strax efter The Sound of Music öppnas på Broadway. Showen skulle gå vidare till att bli en stor hit på Broadway, och skulle leda till en film anpassning år 1965 vilket skulle vara Hammersteins mest bestående arv.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.