Vem är Konstantinos Kavafis?

Konstantinos Kavafis (även översatt som Constantinos eller Konstantin Kavafis) var den mest framstående grekiske poeten av nittonhundratalet. Hans arbete har varit mycket översatt, men de flesta av hans poesi formellt inte publiceras förrän efter hans död 1933. Konstantinos Kavafis utforskade många obekväma teman i hans arbete, vilket ansågs mycket radikal för sin tid. Poesi Konstantinos Kavafis, även i översättning, är haunting, lyrisk, och medryckande.

Konstantinos Kavafis föddes i Alexandria, Egypten till grekiska föräldrar 1863. Även Kavafis var grekisk nationalitet, tillbringade han väldigt lite av sitt liv i Grekland, som lever främst i Egypten, men han tillbringade tid i Turkiet och England också. Hans far drev ett importerande och exporterande företag och bott och arbetat i England tillräckligt länge för att få dubbelt medborgarskap. Familjen bodde i Alexandria fram till 1870, då Konstantinos Kavfis "far dog och hans mor tog familjen till Liverpool.

Efter ekonomiska svårigheter i England, återvände familjen till Egypten, där de bodde bara fem år innan de tvingas flytta igen, denna gång till Konstantinopel, numera Istanbul, där Konstantinos Kavafis levde sin barndom . 1885 återvände Kavafis till Alexandria och stannade där under återstoden av sitt liv, förmodligen utmattad från de täta rör han gjorde som barn. I Alexandria, arbetade Konstantinos Kavafis först som journalist, och senare för ministeriet för offentliga arbeten. Han tillbringade sitt liv som en offentlig tjänsteman, publicera sin poesi på sidan i form av broadsheets och chapbooks som delades ut bland sina vänner och den litterära gemenskapen. Hans arbete fått lite uppmärksamhet under sin livstid, eftersom det var väldigt annorlunda från vanliga grekisk poesi och åt en mycket begränsad publik. Bara under 1920-talet, med uppkomsten av förändringar i den grekiska litterära gemenskapen deltog Konstantinos Kavafis börja få någon sorts lovord för sitt arbete.

Kavafis förändrat grekisk poesi, till den grad att han betraktas som en viktig representant för den förändring som skett i grekiska litteraturen i mitten av-20-talet och hans verk är som lärs ut i grekiska skolor . Hans poesi är mycket raffinerad och använder ovanliga rimmade system som inte ofta överföringen till översättning. Mycket av hans poesi är historiskt, och den innehåller frågor om religion, moral, homosexualitet och psykologi. Dessa teman var mycket vågad för era i vilken han skrev.

Kavafis drog av egen erfarenhet, historia och grekisk mytologi skriftligen sitt arbete, och han tillbringade en stor del av sitt liv i avskildhet, isolerade från det grekiska samhället. Hans mycket medvetet hantverk används som modell i många moderna poeter, som strävar efter att skapa effekter Kavafis uppnått med sin ofta mycket korta och enkla dikter.

Konstantinos Kavafis skrev ett antal typer av dikter, dela dem själv i tre genrer. Fanns historiska dikter, t. ex. "Ithaka" och "The God Abandons Antony," med fokus på förfall och nedgång, särskilt i historiska Alexandria. Han skrev också sensuella dikter, t. ex. "I väntan på barbarerna", handlar om sexualitet, nostalgi, känslor och minne. Dessutom finns det filosofiska dikter, funderade på människans natur, svåra frågor, stängning och värdighet. Exempel på Kavafis "filosofiska dikter är" The Walls "och" Thermopyle. "

Konstantinos Kavafis gjort ett enormt bidrag till 20th Century grekisk litteratur, och det är en stor tragedi att han aldrig var hyllad för det under sin livstid. Hans arbete förändrat grekisk poesi, lett till försök av en ny era, och utmanade sociala synpunkter på en hel del viktiga frågor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.