Vem är Fru C. J. Walker?

Fru CJ Walker var en amerikansk affärsman. Född den 23 december 1867, är hon mest känd för att vara en framgångsrik, self-made African American företagare, skapa och sälja sin egen serie av hårvårdsprodukter. Emellertid var fru Walker också en politisk aktivist och tror på den amerikanska drömmen.

föddes Fru Walker Sarah BREEDLOVE och var dotter till före detta slavar. Sju år gammal, blev föräldralös och hon tillbringade mycket av de tidiga åren av sitt liv som arbetar i Louisiana och Mississippi fält bomull med sin äldre syster. Hon gifte sig med sin första make, Jesse Powell, vid 14 års ålder. Den äktenskap om Sarah med ett sätt att komma bort från ett missbruk brother-in-law.

Sarah födde sitt enda barn, Leila Walker, den 6 juni 1885. Hennes make dog 1887 och hon flyttade till St Louis, som arbetar för mindre än två amerikanska dollar (USD) per dag. Hon använde pengar för att finansiera en utbildning för sin dotter. På 1890-talet, började hon uppleva en hårbotten problem som ledde till förlusten av större delen av hennes hår. I ett försök att åtgärda det här problemet, började hon försökte ett brett utbud av både hem och kommersiella lösningar. Hon försökte också produkter från en African American affärskvinna heter Annie Malone. Så småningom flyttade Sara till Denver och blev en av Malone's säljare.

År 1905 gift med Sarah Charles Joseph Walker och ändrade sitt namn till Fru CJ Walker. Charles var hennes tredje man. Fru Walker fortsatte med att starta ett företag, främja en skalp behandling som kallas Fru Walker's Wonderful Hair odlare. Även om många människor tror Fru Walker uppfann riktning kam, de är felaktiga. Hon gjorde dock gå till att bygga upp sin verksamhet till att omfatta hår och behandlingar hårbotten, salonger, och yrkesskolor. Den Fru CJ Walker Manufacturing Company fabriken byggdes i Indianapolis 1910.

1916, fru Walker flyttade till New York, blir aktiv både socialt och politiskt i Harlem. Hon bidrog till en anti-lynchning rörelsen organiseras av National Association for the Advancement av Colored People (NAACP). Senare, organiserade hon möten med sina agenter, uppmuntrar inte bara företagande, men också politisk aktivism. Hon var en tillåten patriot, men såg det som sin plikt att protestera mot orättvisor.

Fru Walker tillskrivas hennes framgång att tro på Gud, tro på sig själv, uthållighet, ärlighet och viljan att arbeta hårt. Hon uppmuntrade andra att använda samma saker att söka sin egen framgång. Fru Walker dog den 25 maj 1919 i hennes New York egendom. Hennes död var följden av njursvikt och komplikationer orsakade av hypertoni. Hon var bara 51 år gammal.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.