Vem är Frank Lloyd Wright?

Frank Lloyd Wright, född 8 juni 1867, var en produktiv och inflytelserik amerikansk arkitekt. Han konstruerade helt magnifik bostäder, arbetsplatser, katedraler, och möbler. Hans framsynta mönster fortfarande ser modern och önskvärda i dag, ytterligare styrker hans geni. Frank Lloyd Wright fokuserat på organisk form med hjälp av naturligt ljus och naturliga material som trä, sten och lera.

Många av Frank Lloyd Wright's mönster betonas ett material som trä eller betong block under resten av material. Till exempel, Frank Lloyd Wright's 1908 G. C. Stockman House Prairie Style matsalen design är mestadels trä som är alla i samma medellång varm ton med rena rektangulära linjer. Extra långa trä spindlar på ryggen på Stolar och paneler i trä runt fönstren lägga en lågmäld naturlig elegans till rummet. Den undersökande inverkan av solljus är en särskilt spännande kvalitet finns i vissa av Frank Lloyd Wrights arkitektur. Till exempel i HF Johnsons 1937 VINGBREDD hem, används Wright hundratals små kvadratiska fönster i taket. Fönstren reflekterar solljuset i små torg band runt hela tegelväggar av högt i tak och vardagsrummet för en intressant konfetti sorts effekt.

Frank Lloyd Wright experimenterade också med glasfönster reflektera ljus på uteplatsen tak utformningen av IN Hagan hem, kallas Kentuck Knob, 1954. Sexkantig glas bitar införas i taket i en rak linje inramas av vinklade trä. Eftersom solen skiner igenom formade glas, ljusa vita hexagoner visas på den grå stenen uteplatsen golv skapar en unik lit väg.

Wright ansåg att kreativitet inte bör bara användas för att experimentera med nya sätt att göra något. Han trodde att det experimentella arbetet bör användas om det är det bästa sättet att fylla ett behov genom att erbjuda ett bättre sätt att göra något. Frank Lloyd Wright's experimentell användning av fönster tillverkade av travar av glasrör i SC Johnson Son Administration Building läggas behövs typ av diffust ljus samtidigt som en innovativ titta på strukturen.

Wright's designfilosofi är så allmänt betraktas som ekologisk, eftersom han menade att arkitekturen bör kombinera innovativa sätt att tolka struktur med hjälp av element från naturen. Japanerna har länge "gift" naturliga material som växter i kreativa konstruktioner av metall eller trä och Wright var starkt påverkad av den japanska kulturen. Mycket av hans tidiga verk, inklusive hans omgestaltning av Tokyo Imperial Hotel, betonar de starka, långa rader av japansk arkitektur.

Wright använde rak fodrade, ekologisk strategi för Fallingwater, ett hem han ritade för en familj som älskade vattenfall som fanns i deras bakgård. Fallingwater är fortfarande en av Frank Lloyd Wright's mest kända mönster och det unika betong balkonger lånefinansierade likna berget avsatser i vattenfall. Frank Lloyd Wright sade i sitt Fallingwater arbete: "Jag tror att du kan höra vattnet faller när man tittar på design. "

Frank Lloyd Wright valt kurvlinjer snarare än rakt i hans slående, spiralformad design för New Yorks Guggenheim museum, en annan av Wrights mest kända verk. Guggenheim från utsidan ser ut som ett torn av cement överlappande ringar och inuti golv är sluttande. Museibesökarna vandra längs de böjda och sluttande salar som leder till olika delar av bildskärmar.

Frank Lloyd Wright är född och uppvuxen i Wisconsin. Wright studerade byggnadsteknik vid University of Wisconsin innan han flyttade till Chicago och arbetar i ett fåtal arkitektonisk design företag som föredragande. Han öppnade sin egen framgångsrika arkitektfirman 1893. Frank Lloyd Wright var gift tre gånger och dog vid 92 års ålder i april 1959 i Arizona.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.