Vem är Ernest Vincent Wright?

Ernest Vincent Wright var en författare som skrev en av de mest unika verk av amerikansk skönlitteratur av det 20th århundradet. Hans bok Gadsby var en historia på över 50. 000 ord och 267 sidor utan att använda bokstaven "e"

Ernest Vincent Wright dog 1939, samma år Gadsby offentliggjordes. Gadsby , hans mest kända verk, är den längsta skönlitterärt verk skrivet utan bokstaven "E" Detta sätt att skriva, kallas tvungen att skriva, är mycket svårt och fick Wright några ökänd efter bokens publicering. Den form av skrift kallas lipogram, som består av att undvika användning av ett brev eller en grupp av bokstäver. Ernest Vincent Wright undvikas bokstaven "e", den vanligaste bokstaven i det engelska språket.

Gadsby , med undertiteln Champion of Youth , kallades av författaren "en historia på över 50. 000 ord. " som innehåller 50. 100 ord, Gadsby är Ernest Vincent Wrights historia om en fiktiv stad efter administration och regering har överlämnats till en ungdomsorganisation. Den interbellum stad, Branton Hills, lämnades över av John Gadsby, huvudpersonen. Gadsby berättas av en anonym berättare, och omfattar en lång rad tecken, av vilka ingen har någonsin kallat "han", "hon" eller "de" på grund av de kläms av lipogram .

Gadsby har krediterats som en vätska och engagerande stycke fiktion, utan många av de raster och förluster dynamiken i liknande bitar. Ernest Vincent Wright skrev hela boken med korrekt grammatik och tillade att hans utmaning genom hela boken i preteritum. Boken inspirerades från Wrights upptäckten av en lipogram dikt, och från F. Scott Fitzgerald's The Great Gatsby och dess protagonist, Jay Gatsby.

Ernest Vincent Wright föddes 1873. Han publicerat tre böcker innan Gadsby , betitlat underbara Fairies Solens (1896), Fairies som driver världen och hur de gör det (1903), och Tankar och Reveries av en amerikansk Bluejacket (1918). Wright, som var en pensionerad marin musiker, skrev Gadsby och hittade en förläggare för detta medan det i en militär vårdhem i åtta månader innan han dog. Han är också författare till "När pappa skär the Duck", en humoristisk, kort dikt, och en Thanksgiving favorit i många hem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.