Vem är Christine Jorgensen?

Christine Jorgensen var en amerikansk kvinna som är kanske mest känd för att vara en av de mest framträdande tidigt transsexuella. Även Jorgensen var inte den första transsexuella i USA, blev hon ganska känd, och använde sin berömmelse för att kämpa för transsexuellas rättigheter och diskutera kön och genus i USA. För många medlemmar av den transsexuella samhället, är Christine Jorgensen en inspirerande ikon och pionjär.

Jorgensen föddes George William Jorgenson 1926. Han studerade som fotograf, och sedan tjänstgjorde i andra världskriget. När han återvänder till sin hemstad New York efter kriget började Jorgensen med feminiseringen hormoner under ledning av Dr Joseph Angelo, och så småningom reste till Europa med avsikt att ta emot sexuella omplacering kirurgi. Jorgensen hamnade i Danmark, som tar emot många operationer från Christian Hamburger och ta extra hormoner. Även om inte den första transsexuella, gjorde Christine Jorgensen skapa historia genom att kombinera långsiktig hormonersättningsterapi med sina operationer, och genom att få vaginoplasty.

Christine Jorgensen återvände till USA 1953, kort efter New York-tidningar gjorde henne känd med rubriker som "Ex-GI Blir Blonde Beauty. " Jørgensen blev ett mycket socialt framstående person, som förekommer på många pratprogram och samtycka till ett stort antal intervjuer. De frågor som ställdes ofta gränsar på offensiven, och Christine Jorgensen kom att bli känd för sin otroligt diplomatisk inställning till sådana frågor. Jorgensen arbetat aktivt för att utbilda allmänheten om transsexualitet, och hon också uppträtt som dansare och skådespelare. var behäftad Hennes personliga liv med flera frustrerade relationer, bland annat ett försök till giftermål, som siderailed av att Jorgensen juridiska kön var fortfarande officiellt "manliga". Hon var också frispråkigt i media, och skrev ett eponymous självbiografi. Hon noterades också för henne ofta besk wit och avsaknad av rädsla när det gällde att tala offentligt. Jorgensen avled i cancer 1989.

Det finns en debatt om varför Christine Jorgensen lämnat över. Vissa tecken tyder på att hon var frustrerad av bristen på manliga sexuella utveckling, och att hon trodde att hon skulle vara mer bekväm som en kvinna. Transsexuell aktivister har dock fastnat på berättelsen som Christine Jorgensen var en sann transsexuell kvinna som var ivriga att sprida sin manliga kropp. Oavsett skälen till hennes övergång, slutade Jorgensen upp åtnjuter eugenik lagar i Danmark, som främjade kastrering för homosexuella, och några av medlemmarna i hennes kirurgerna och med föreslagit att sex förändringar skulle kunna användas som en "lösning" på homosexualitet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.