Vad är en seriell Monogamist?

En seriell monogamist är en person som har många sexuella partners i hans eller hennes livstid, men alltid bara en i taget. Den seriella monogamist kommer till synes utgör vad man ser ut som ett varaktigt engagemang för en person, men åtagandet är oftast bara ytlig. Vissa seriella monogamists är oförmögna att engagemang under lång tid.

Partnerskapet i relationen kan antingen ske genom äktenskap eller en pojkvän /flickvän relation. Vanligtvis är det seriella monogamist medveten om det mönster som han eller hon följer. Varje relation kan ingås med en hur länge kommer det en sista? sinnesstämning. Den seriella monogamist är oftast fullt medveten om sin oförmåga att fullt ut engagera sig i en annan . Detta betyder inte att följetong monogamists inte försöker att begå, men det verkar som att åtagandet inte är något de känner sig bekväma med. Jämfört med seriell monogami, stämmer monogami ett tillstånd där en person bor med en annan för hans eller hennes hela liv. I västvärlden är sant monogami blir mindre och mindre vanliga. I dagens samhälle, fler äktenskap än någonsin delats upp inom tre år. Serial monogamists kan bo med partner under så lång tid eller ännu längre. Det är en källa till frustration för vissa följetong monogamists att de har märkt med denna titel. Den seriella monogamist relationer varar längre än några äktenskap.

Rädsla för engagemang och perfektionism spelar en stor roll i den seriella monogamist tankegång. Barndomen påverkar också spelar en stor roll. Bad förebilder från föräldrar ger seriella monogamists en inneboende rädsla för engagemang. De är oförmögna att klara av trycket från familj för lång tid och så småningom söka deras oberoende igen. Om partnerskapet börjar visa liknande problem som vittne i barndomen, då blir det inte längre speglar den ideala de seriella monogamist har i hans eller hennes huvud.

Många människor tror att de kan vara ett att byta serienumret monogamist sätt att tänka. Detta är ibland ett fruktlöst försök. Mönstret för seriell monogami är ofta så etablerad att den seriella monogamist kan förutsäga månad eller år att bryta upp kommer att inträffa. Ingen syftar till att avsluta en relation gärna om det finns några problem. För vissa serienummer monogamists, är rädslan för åtaganden utanför deras kontroll.

En del människor håller som följetong monogami är ett psykologiskt problem. De anser att det enda sättet att hantera den seriella monogamist sinnestillstånd är genom psykologisk hjälp. Andra människor tror att begreppet seriella monogamist är en undanflykt. Den kan användas som ett sätt för människor att ge tyngd åt sin oförmåga att upprätthålla en relation. Om det är ett psykologiskt problem eller inte, är seriell monogami vanligtvis inte ett sinnestillstånd flesta människor är glada att leva med för alltid.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.