Vad är en restaurang värd?

En restaurang värd är medlem i framsidan av huset restaurang personal som är ansvarig för att gästerna har en trevlig måltid och att deras behov tillgodoses. Restaurang värdar är också känt som "värdar" eller "värdinnor" när det gäller kvinnor. Normalt omfattar deras utbildning väntar och gästfrihet, och en restaurang värd kan också ha erfarenhet av bokföring och ekonomiska frågor. Några kulinariska och yrkesskolor erbjuda utbildning som särskilt utformats för människor som vill bli värdar.

Arbetet som en restaurang värd även med reservationer, sittplatser kunder, svarar på frågor, hålla ett öga på flödet i golvet, hantering av klagomål, som förbereds för olika evenemang, och ibland bistå serveringspersonal, Om restaurangen är mycket upptagen, och beroende på restaurangen. En värd ofta också hanterar den finansiella delen av stänga restaurangen, totalt inkomst, distribution tips, och så vidare. och botten är en restaurang värd som en ambassadör för en restaurang. Värdar måste vara vänlig och även mycket skarpsynt, att huvudet problem av vid passet. Exempelvis värdar måste vara beredda att hantera de behov som barn och handikappade gäster, och de måste också se till att personalen hålls lycklig. Värdar måste balanseras sittplatser försiktigt för att säkerställa att servrar inte är överlastade, och de måste se upp för kunder som verkar rastlös eller arg på golvet. En bra restaurang värd kan hantera de flesta problem och klagomål utan att behöva ringa på ägaren, och i vissa fall är värd ägaren. Eftersom en restaurang värd kan behöva för att utföra olika uppgifter, att han eller hon ges ofta stort utrymme att göra saker som comp rätter för gäster som har uttryckt missnöje för sin tjänst, eller erbjuda drycker till kunder medan de väntar på bord.

Oftast en mängd klänningar annorlunda från resten av framsidan av huset personal, att se till att han eller hon lätt kan identifieras. Värdar har vanligen proffesionellt sätt, och de är mycket kunnig om menyn och vinlistan, och restaurang så att de kan svara på frågor från stamkunder. Värdar är också vanligtvis uppmuntras att vara väl informerad om området, så att de kan göra ytterligare dining rekommendationer, tillsammans med logi och underhållning förslag.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.