Vad är en Mystery Shopper?

Många serviceinriktade branscher, såsom livsmedelsaffärer, butiker, banker och kasinon, vill utvärdera sina nivåer kundservice, men de har svårt att vara helt objektiva. I stället har många av dessa företag vänder sig till en Mystery Shopper, en välutbildad och oberoende tjänst utvärderare som besöker anläggningen som en typisk kund. Noggranna anteckningar över hans eller hennes upplevelser som senare skickas till chefer för noggrann granskning och diskussion med personalen. En Mystery Shopper är vanligtvis uppmuntras att vara objektiv och presentera både negativa och positiva åsikter baserade på branschstandarder.

Mystery Shopper får helt enkelt gå in i en restaurang och beställa en måltid eller hon kan tilldelas en särskild utmaning att testa flexibilitet kundservice. Mystery Shopper kan informera värdinna på en restaurang som hon är allergisk mot salt, till exempel. Restaurangen svar på en så ovanlig begäran kan vara en del av provet. En Mystery Shopper kan också agera hårt för att behaga eller försöka återvända varor utan ordentlig kvitton. Detta kan hjälpa chefer avslöja hål i ett säkerhetssystem eller upptäcka anställda som är otrevlig mot besvärliga kunder.

Professional mystery shopping företag tillhandahåller olika kvalitetskontroll analys, från en enkel försäljningstransaktion för en fördjupad utvärdering av lokaler, personal och varor. Ofta är en deltids-Mystery Shopper uppdrag att köpa en viss produkt, t. ex. en hamburgare från en snabbmatsrestaurang, sedan fylla i en detaljerad blankett om upplevelsen. The Mystery Shopper kan betalas timlön att gå igenom en butik eller endast ersättning för alla köp som görs utvärderas och.

Alla Mystery Shopper transaktioner innebär ett köp, dock. Ibland är tiden mellan ett shoppingparadis inträde och hans erkännande av personalen noterade, eller Mystery Shopper kan be en mäklare om varan. Chefer kan också vilja veta om renhet av en viss butik eller misstänkt beteende som anställda eller kunder.

Att bli en Mystery Shopper är ofta en fråga om registrering med legitimt mystery shopping byrå och väntar på uppdrag. Ett antal falska program Mystery Shopper har dykt upp både på nätet och skriva ut reklam, så att vara särskilt försiktiga när de svarar på något meddelande om Mystery Shoppers ville. Seriösa företag inte laddar en sign-up avgift, inte heller begära personlig ekonomisk information under ansökningsprocessen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.