Vad är Marriage Counseling?

Äktenskap rådgivning är en typ av relation terapi som fokuserar på att bygga upp och bibehålla en stark, frisk äktenskap. De mål som eftersträvas genom äktenskap rådgivning är så olika och varierande som de personer som söker dem. I vissa fall, par som har drabbats av ett trauma i deras förhållande, såsom otrohet eller arbetslöshet, söka äktenskap rådgivning för att reparera trasiga obligationer. Andra par vars äktenskap är minimalt betonas använda rådgivning som ett sätt att fördjupa kommunikationen och ytterligare stärka sina förbindelser. I en del andra situationer som par är förlovad välja att gå i äktenskap rådgivning som ett sätt att börja på rätt sätt, så att säga. Målet med ett visst par kan påverka vilken typ av äktenskapsrådgivare som bäst passar deras behov. Det är viktigt att förstå vad referenser rådgivare kan ha och vad de referenser betyder. Dessutom bör personer som söker äktenskap rådgivning träffa potentiella rådgivare för att hitta någon som båda parter känner sig bekväma.

Äktenskap rådgivning kan administreras av en Master of Social Work (MSW). Ett kommunalt fast avfall är en socialarbetare som fokuserar på att återställa den sociala funktionen hos individer inom en grupp. En rådgivare har en examen i socialt arbete kan vara bäst lämpade för par som har haft problem med våld i hemmet eller missbruk. En äktenskapsrådgivare kan även erhålla en yrkesexamen. Också känd som en licensierad äktenskap och familjeterapeut (LMFT) eller ett äktenskap, familj och barn rådgivare (MFCC), en auktoriserad äktenskapsrådgivare har tillbringat tre till fem år studerat mekanismen i släktskap på djupet. En licensierad rådgivare kan vara till hjälp för par med kommunikationsproblem. En MFCC kan också vara särskilt fördelaktigt då barn är inblandade.

Även om den teknik som används i äktenskapet rådgivning varierar kraftigt beroende på det enskilda paret och rådgivare har de flesta rådgivare vill agera som en neutral enhet, som erbjuder opartisk inblick på problem som kan åstadkom med starka känslor. Neutralitet rådgivaren och den plats som valts för behandling är viktigt för att undvika att "ta sidor" på den del av rådgivare. Äktenskap rådgivning kan vara särskilt effektiv när terapeuten möter både individer separat innan mötet med dem tillsammans.

Forskning om effektiviteten av äktenskap rådgivning är ett svårt område att studera Som mycket personlig, individuell karaktär och uppbyggnad gör det nästan omöjligt att jämföra framgång för dem som söker det med en kontrollgrupp. I allmänhet har forskning visat att även många par har funnit äktenskap rådgivning hjälpsam, en majoritet av dem fortfarande hamnar vända till skilsmässa. Terapi har visat sig mest effektiva för yngre par som söker äktenskap rådgivning innan deras problem eskalerar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.