Vad är Lost Generation?

The Lost Generation är en term som används för att hänvisa till ett kollektiv av konstnärer och författare som bosatte sig i Europa i efterdyningarna av första världskriget. Members of the Lost Generation levde i Europa under 1920-talet och tidigt 1930-tal, och de hade en stor inverkan på samhället och konsten. Denna generation kallas för "Lost" inte för att det har bleknat från minnet, men eftersom individer i Lost Generation ofta uttryckte en känsla av emotionell förvirring, känsla vilse i sitt eget samhälle.

Många av medlemmarna i the Lost Generation såg strid i första världskriget, ibland som volontärer som rest till Europa tidigt, protesterade USA: s brist på engagemang i början av kriget. Andra upplevt kriget i Europa, eller haft nära relationer med människor som hade. Som ett resultat har många en stark känsla av desillusion som skapats av våldet i första världskriget, med många medlemmar av Lost Generation ser kriget som en förlängd handling av meningslösa brutalitet som förstörde oskuld som dominerade samhället vid sekelskiftet 20th century.

Ledamöter av Lost Generation levde ofta ett mycket bohemisk livsstil. Ifrågasatte konventionella attityder om lämpligt beteende, särskilt för kvinnor, och många också uttryckte förakt när det kom till moral, särskilt kring sexualitet. När de kämpade med sin besvikelse, medlemmar i Lost Generation ifrågasatte också samhället som helhet, och riktade in sig på konst med vassa kommentarer som tydde på att de flesta artister bara var upprepa det arbete som tidigare generationer.

några väl kända medlemmar av Lost Generation omfatta Gertrude Stein, Ernest Hemingway, Ezra Pound, och F. Scott Fitzgerald. The Lost Generation inkluderade modernistiska rörelsen i konst och skrift, tillsammans med den surrealistiska rörelsen. Många medlemmar i denna generation var djupt politisk, ofta hålla radikala politiska åsikter som ledde till marginalisering i det vanliga samhället. Även medlemmar i Lost Generation är kända nu, lockade många av dem mycket mindre uppmärksamhet på sin tid, The Great Gatsby , till exempel, endast sålde 25. 000 exemplar när det släpptes, även om det generellt anses som en klassiker i dag.

Medlemmarna i Lost Generation kämpat med krossade ideal om samhället, könsroller, diplomati, moral och andra frågor. Deras kommentar om samhället får inte ha tagits emot väl på tiden, men det gick att göra ikoner av många medlemmar i Lost Generation.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.