Som var Vlad Dracula?

Varning! Följande innehåll innehåller fruktansvärda historier om tortyr och mord-det är inte för svag i hjärtat!

Över 500 år sedan Vlad Dracula (1431-1477) även känd som Dracula var det furstliga härskare över Valakiet, en försyn i nuvarande Rumänien. Född i Transsylvanien, fastslog han knappt sju år, men hans fruktansvärda metoder och sadistiska grymhet skulle göra honom stoff legender som kvarstår även i dag. I 1431 Vlad far, en militär befälhavare och härskare över Valakiet själv fick en ära av den tysk-romerske kejsaren inleda honom i Order of the Dragon . Ordern var en metod som de kungliga används för att garantera sin egen säkerhet, men också svor att vidta för att försvara kristendomen och bekämpa sina turkiska fiender. Vlad far antog stolt smeknamnet "Dragon" tas från latinets "Draco", eller i sitt modersmål, Dracul . År senare var hans son, Vlad Dracula, skulle kalla sig Dracula, eller "son till Dracul. "

Även om ingen anslutning till Vampiric myt finns, bloodiness av sin regeringstid var tillräckligt för att inspirera de berättelser som följde honom. Rumänerna hänvisar till Vlad som Tepes mening, impaling prins på grund av hans förkärlek för impaling som ett sätt för utförande, men det finns inga uppgifter om att Vlad enligt sig själv på detta sätt . Det finns dock olika brev och handlingar i rumänska museer Skrivet av Vlad där han refererar till sig själv som Dracula.

Turkarna hade precis tagit Konstantinopel ett par månader innan Vlad Dracula övertog tronen efter sin far som hade bränts levande av rivaliserande adelsmän. Valakiet hotas att uppslukas av det ottomanska riket. Vlad svar på den turkiska hotet var att vägra att betala sultanen en överenskommen årlig summa, och att förneka det turkiska armén Wallachian män för deras styrkor. I det berömda slaget som följde fann Vlad hans armé illa underläge av turkarna. Han visade grym briljans i gerillataktik han placeras under en strategisk reträtt när han drog den turkiska armén djupare in i sitt eget område.

brunnar förgiftningar och bränna byar längs vägen han lämnade den turkiska armén ingenting att använda. Han arbetar med sin egen form av BAKTERIEFRIGFÖRING, skicka smittande sjuka i den turkiska lägren. När turkarna slutligen närmade utkanten av Vlad: s kapital 1462, väntade en syn som psykologiskt skulle stappla hela den turkiska armén. Ett fält nära 2 miles (3 km) lång och en halv mil (1 km) bred pensel med 20. 000 stakes-var och en impaling en man, kvinna eller barn-Vlad egna ämnen. Den turkiske sultanen tillbaka. Vlad Dracula hade vunnit striden om kriget var inte över. Samtidigt som nyligen uppfann tryckpressen vände ut flygblad i Tyskland om Vlad Dracula's fruktansvärda gärningar. Minst en sådan broschyr kan ha varit en källa för senare koppla Vlad till legendariska gestalten en vampyr. Den pamflett hade titeln: skrämmande och ovanligt stor Story Of A Wicked Blood-drickande Tyrant Called Prince Dracula . Skildringar av hans illdåd gjorda av träsnitt ofta dekorerade sidor ur dessa pamfletter. En sådan broschyr hävdade:
Han hade en stor pott som gjorts och brädor med hål fäst över den och hade huvudet på folk knuffades igenom där och fängslade dem i detta. Och han hade gryta fylld med vatten och en stor eld görs under grytan och därmed låta folk skrika pitiably tills de kokade helt till döds.

Ingår också var historier om rostning män och impaling barn till sin mammas bröst. Även om det är omöjligt att veta om dessa räkenskaperna är rättvisande andra berättelser har flera källor som tillhandahåller någon bekräftelse. I en mycket krediteras historia, är Vlad Dracula sägs ha varit orolig för att alla i hans försyn att bidra till Valakiet. Han uppmanade alla som inte gör det-de fattiga, hungriga, sjuka och handikappade-till en stor hall för en fest. När festen var slut frågade han om folket ville inte bryr sig, vill för ingenting. De enades helhjärtat. Han hade då hallen förseglas och ställa brand och dödade alla. Efteråt förklarade han triumferande fanns inga fattiga i hans rike.

ryska källor berättar också om en grym människa, utan även en något annorlunda vinkel som framhäver Vlad: s anslutning till hans ansvar att återställa ordning och rättvisa innebär en moralisk kod bakom grymhet. Turkiska källor betona de grymheter medan rumänska byar nära den plats där Vlad fästning stod bedriva muntliga traditioner i dag att sjunga hans lov. Alla källor är partiska, men mellan dem en siffra framträder som kastar ett skrämmande ljus över den man som kallade sig Dracula.

Vlad Dracula dog i strid med turkarna under vintern 1476. Hans huvud visades på en gädda i Konstantinopel, men hans kropp begravdes i ett kloster i Snagov att han besökte. Hans mysterium fortsätter i dag som utgrävningar 1931 misslyckats med att vända upp en kista.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.