Hur fick Marilyn Monroe Die?

Många av händelserna runt skådespelerskan Marilyn Monroe död på natten den 4 augusti 1962 är fortfarande ett mysterium att denna dag, men några fakta är ostridigt. Marilyn Monroe primära dödsorsaken var en dödlig överdos av receptbelagda barbiturater, även om den första polisen att anlända till platsen inte respekterat kräkningar eller krampaktig poserande vanligtvis förknippas med en överdos. Han noterade också att det saknas ett dricksglas i Monroe sovrum, som skulle ha varit nödvändigt för att svälja en sådan dödlig mängd barbiturater. Trots en preliminär rättsläkarens rapport anges hennes död som en "trolig självmord", ett konstaterande som har lett till år av spekulationer och konspirationsteorier. kan ett övertygande argument göras för Marilyn Monroe som faktiskt tar sitt eget liv . Hon tillbringade nästan hela sin barndom och tidiga ungdomsår i fosterhem, sedan in i ett skenäktenskap vid 16 års ålder. När hon upptäcktes av Hollywood producenter har lett till Marilyn Monroe redan befann sig delaktiga i skandalösa affärer med mycket äldre män och andra sorgliga verkligheten i Hollywood studio system. Även hennes framgång som en traditionell Hollywood skådespelerska och gift sig med en sport legend tycktes inte ta Marilyn Monroe sann personlig lycka. Enligt uppgift hade hon försökt begå självmord flera gånger under 1940 och 1950, händelser som hålls för det mesta pressen studion publicister.

By 1962, Marilyn Monroe karriär sades att glida iväg. The studio system som hade gynnat henne i det förflutna nu ansåg hon vara en skuld. Monroes senaste filmer inte var kommersiellt framgångsrika, och hennes beteende under inspelningen av hennes ofullbordade film Something's Got to Give hade blivit mycket oberäkneligt. Ett andra äktenskap hade också misslyckats, och Monroe tillbringat en tid på ett mentalsjukhus 1961. Monroe hade tillgång till stora mängder nembutal, en barbiturat hon ofta används (eller missbrukat) som en sömn stöd. Tanken att Marilyn Monroe begick självmord genom intag av en överdos av nembutal och kloralhydrat, en lugnande föreskrivits av hennes psykiater, kan ses som ett olyckligt slut på en mycket instabil liv.

Det finns andra som tyder på att Marilyn Monroe död var resultatet av en olyckshändelse drogpåverkan, som framför allt beror på bristande kommunikation mellan Monroes internist och psykiater. Av 1962, hade Monroe utvecklat ett beroende av nembutal, men hon gick med på att låta henne psykiater avvänja henne från medicinering genom att byta till kloralhydrat, mindre beroendeframkallande form av sömntablett. Det har föreslagits, dock att Marilyn Monroe i hemlighet fortsatte att nembutal, och hennes internist hade lämnat en påfyllning endast några dagar före sin död. Varken läkare var uppenbarligen medveten om andra handlingar rörande Monroe's Addiction. När hon tog både mediciner samtidigt inträffade ett ödesdigert drogpåverkan. Hemlighetsmakeriet kring hennes död kan ha varit ett försök att skydda anseende för invärtes och psykiater som misslyckades med att samordna sina ansträngningar när det gäller vården av Marilyn Monroe. En tredje teori föreslår att Marilyn Monroe blev mördad för att garantera hennes tystnad. Genom en gemensam vän, träffade Monroe John F. Kennedy och hans bror Robert, och rykten om sexuella frågor med både män sprang skenande via kvällspressen. Om Monroe hade verkligen varit invigt känsliga politiska frågor, kan hon ha blivit en skuld till presidenten eller hans politiskt ambitiösa yngre bror. En granne som bodde bredvid Monroe's bungalow vittnade om att hon såg Robert Kennedy och två andra män in i huset den natten Monroes död runt 7, och en man sades att bära en svart medicinsk väska. Även Senare undersökningar avslöjade injektion märken, den dödliga drogen kombination skulle ha givits rektalt genom ett lavemang väska. Detta skulle förklara bristen på dricksvatten och avsaknad av identifierbara piller i Monroe mage och tarmar.

Oavsett om Marilyn Monroe död var självförvållad, olyckshändelse eller en brottslig handling, det var ett tragiskt slut på en Hollywood-ikon fascinerande liv. Inom några år av Marilyn Monroe död i studion system som skapas och främjas henne skulle också tyna bort, medan Marilyn Monroe många fans att undra vad hon kunde ha åstadkommit i den post-studion eran hade hon bodde.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.