Vem var John Joseph Pershing?

John Joseph Pershing var en amerikansk general i armén som troligtvis är mest känd för sin roll i första världskriget som ledare för de allierade expeditionskåren. Pershing långa och färgstarka karriär var framstående starkt med många inhemska och internationella citat och medaljer ut till honom för hans roll i olika militära aktioner. John Joseph Pershing betraktas allmänt som en av de mest framstående generalerna i den amerikanska historien, och många av de noterade militära siffrorna i andra världskriget såg till General Pershing som mentor.

Pershing föddes 1860. Inledningsvis, han utbildade sig till lärare, men vid 22 års ålder bestämde han sig för att träna på West Point, snabbt stigande i leden redan innan han gick in i slagfältet. Av 1898, hade han blivit en igenkännbar figur i den spanska amerikanska kriget, och han befordrades till kapten år 1901 för sin tjänst. År 1906 blev John Joseph Pershing en brigadgeneral, och när första världskriget bröt ut, hade han ett utmärkt tillfälle att utmärka sig. som befälhavare, General Pershing var mycket kraftfull, och han hade en starka oberoende strimma, ibland drar rang eller utöver sitt jobb arbetsuppgifter att utföra sitt mål på det sätt han fann lämpligt. Även om hans stil av kommandot i slutändan hjälpte till att vinna första världskriget var han även mycket kritik som befälhavare, med vissa människor tyder på att han inte alltid göra de klokaste valen. Ibland, Pershing sätta soldater i direkt fara, trots att det finns alternativ.

Även med sin fräcka, aggressiva stil kommando, Pershing väckte beundran och 1919, han fick rangen av general av USA. Han var den enda levande amerikanska att först ha en rang som hög, medan Washington utsågs general, var priset postum. Pershing inte avgå på sina lagrar, antingen fortsätta att spela en aktiv roll i militär strategi och militär utbildning fram till sin död 1948.

Under första världskriget krig, dubbade medier John Joseph Pershing "Black Jack Pershing," i en hänvisning till sin tjänst med Buffalo Soldiers, främst en svart militär enhet. Den ursprungliga versionen av detta smeknamn var mindre artig, inklusive ett rasistiskt epitet i stället för "svart. " Detta smeknamnet bara ökat myten om John Joseph Pershing, gör honom till ett känt namn redan innan han Pulitzer vinnande bok, Mina erfarenheter inom världskriget , som publicerades 1932.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.