Vem är några kända vegetarianer?

Vegetarianism sätt att undvika animaliska produkter såsom kött, fisk och kyckling. Det får eller inte får innehålla annat animaliskt derivat, vissa vegetarianer äter mejeriprodukter och ägg, medan andra inte gör det. Vegetarianism är en praxis som antagits på grund av många olika anledningar. Religion och hälsa är de två vanligaste orsakerna människor vänder sig till vegetarianism, men har många viktiga historiska gestalter varit vegetarianer på grund av etik och miljöhänsyn.

Pythagoras är en av de tidigaste dokumenterade vegetarianer. I det sjätte århundradet f. Kr. nämnde han etiska skäl som skäl för att bli vegetarian. Han ofta sagt "Så länge människan fortsätter att vara hänsynslösa förstöraren av lägre levande varelser han kommer aldrig att få veta hälsa eller frid. " Många kända vetenskapsmän var också vegetarian, inklusive Charles Darwin, Thomas Edison, Albert Einstein, Sir Isaac Newton, och Benjamin Franklin. Alla av dem var också ivrig försvarare av djurs rättigheter. Faktum är att alla av dem skrev mycket om vikten av att vara vegetarian.

Många nuvarande tid konstnärer är också vegetarianer. Fiona Apple har varit vegetarian i över ett decennium, medan Christina Applegate och Pamela Anderson blev vegetarianer efter går samman med PETA Foundation (Människor för etisk behandling av djur). Faktum är att många skådespelare som är vegetarianer har något samband med djurskydd organ. Paul McCartney och hans avlidna fru Linda var inblandad i ett flertal djur välgörenhetsorganisationer, medan Doris Day kör Doris Day Animal League. Brigitte Bardot, den franska sexsymbol, producerat en serie dokumentärer på 1980-talet, med en episod helt ägnas åt frågan om att vara vegetarian.

Många kända människor definierar sig själva som "mestadels vegetarianer" vilket betyder att de bara ibland äter kött. Detta är fallet med Orlando Bloom, som var vegetarian, men gick tillbaka till att äta kött samtidigt filmade Lord of the Rings. Samma sak gäller Drew Barrymore, David Duchovny, och Demi Moore. Människor som har tillfällig vegetarianer brukar följa dieten på grund av hälsoskäl snarare än etiska dem.

Trots vad många tror, många världsklass idrottsmän är också vegetarianer. Detta inkluderar bodybuilder Andreas Cahling, OS-brottning medaljör Chris Campbell, WBC World Middleweight Champion Keith Holmes, och tennisstjärnan Billie Jean King.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.