Vem är ärkehertig Frans Ferdinand?

ärkehertig Frans Ferdinand är en historisk figur som är mest kända för att vara mördad, mordet på ärkehertig Ferdinand fungerat som en katalysator för första världskriget, en konflikt som slutligen involverade stora delar av Europa tillsammans med sina allierade utomlands såsom USA, Ryssland och Osmanska riket. Hade ärkehertig Frans Ferdinand inte blivit mördad, skulle han inte ha blivit så välkänt, och 20th century Europa kan ha varit en mycket annorlunda plats. Han föddes 1863 i huset Habsburg, en kungafamilj som hade styrt över Österrike i generationer. Inledningsvis, han var en mycket framstående person i släktträdet, men på grund av en rad dödsfall, hittade ärkehertig Frans Ferdinand själv direkt i linje för successionen till det österrikisk-ungerska tronen. Vid tiden för sin död höll ärkehertig Frans Ferdinand ett antal kungliga titlar, inklusive placering av Prince kejserliga Österrike, och kunglig prins av Ungern och Böhmen.

Liksom de flesta medlemmar av kungliga familjer, ärkehertig Frans Ferdinand hade tillgång till en utmärkt utbildning som innebar en tung betoning på historia och hövisk tradition. Han tjänstgjorde också i det militära, steg till rangen av tredje löjtnant, och odlat en passion för att resa till exotiska platser, jakt på vilt-rika fastigheter österrikisk-ungerska imperiet, och tornerspel. I 1899 gifte han Sophie, hertiginna av Hohenberg, bestående stort motstånd innan äktenskapet var tillåtet att gå igenom. Trots att Hertiginnan var av kunglig börd, var hon inte medlem av huset Habsburg, och hon ansågs därför inte berättigade till en plats på tronen. I slutändan hade ärkehertig Frans Ferdinand om godkännande av en morganatiskt äktenskap, där hon skulle nekas rang, titel och privilegier. Paret hade tre barn. Den 28 juli 1914, var ärkehertig Frans Ferdinand och Sophie reser i staden Sarajevo när de blev skjutna av en lönnmördare som tillhör Svarta handen, en serbisk separatistgruppen. Han dog nästan omedelbart, och Sophie aldrig kom till sjukhuset. Händelsen som Österrike-Ungern med en ursäkt för att förklara krig mot den serbiska riket, gnistor början av första världskriget.

Hade ärkehertig Frans Ferdinand besteg tronen, hans måttlig och reformistisk politik skulle förmodligen ha förändrat regeringen dramatiskt. Istället kastar han död Europa till "kriget till slut på alla krig, ett krig som i slutändan drog i allierade på andra kontinenter, ledande personer att hänvisa till det som en" World War. "


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.