Vem Woodward och Bernstein?

Carl Bernstein och Bob Woodward är två av de mest respekterade undersökande journalister inom sitt område. På 1970-talet, deras mest kända berättelse fällde en regering, och de har satt standarden inom journalistisk rapportering sedan. Det var under arbetet för Washington Post att namnen Woodward och Bernstein blev synonymt med makt att journalister måste ta integritet och rättvisa till världen. Den Watergateskandalen var Woodward och Bernstein's vägskäl. År 1972 undersökte Woodward och Bernstein ett inbrott i Democratic National Committee: s högkvarter i Watergate komplexa i Washington, DC tidningar vid tiden ogillade berättelse och kallade händelsen ett skämt. Woodward och Bernstein stå för det och lyft fram frågan om inbrott med president Nixons omval kommitté. I sin serie artiklar blev det uppenbart att kraftfulla tjänstemän från Richard Nixon och Kommittén för omval av presidenten hade iscensatts av inbrott. Deras rapportering aktualiserat politiska korruptionen som inkluderade avlyssning och inbrott. Två år efter de första artiklarna visade sig, hade flera personer på Nixons administration blivit dömd, och president Nixon småningom framträdde på TV och tillkännagav sin avgång.

Under undersökningen fick Woodward och Bernstein tips från en anonym källa känd bara som "Deep Throat". De har aldrig avslöjat vem källan, men många kritiker anser Woodward, som hade en karriär i Naval Intelligence, hade kontakter med CIA-tjänstemän. Historien var att vinna både Woodward och Bernstein många stora priser journalistik inklusive Pulitzer.

Woodward och Bernstein tillsammans skrivit två böcker i ämnet, All the President's Men 1974 och De sista dagarna 1976. All the President's Men blev en film 1976 huvudrollerna Dustin Hoffman och Robert Redford som Woodward och Bernstein. Sedan dess har Woodward och Bernstein huggen ur lysande och produktiv karriär som författare. i böcker, tidningsartiklar och tv-rapporteringen, har Bernstein fortsatt att bygga på temat missbruk av makt-inte bara missbruk av politisk makt utan även makten över medierna, finansiell styrka och andliga kraft. Hans påvliga biografi, , John Paul och History of Our Time som publicerades 1996 visade att attityder hos påven om kön, celibat och kvinnor, och påvens roll i kommunismens fall.

Carl Woodward lämnade Washington Post 1977 och tillbringade de följande år undersöker förhållandet mellan CIA och den amerikanska pressen under det kalla kriget. Från 1980 till 1984 arbetade han på ABC News som specialiserat sig på nationella säkerhetsfrågor. Han har undersökt personer från Iraks invasion av Kuwait till "The Idiot kultur"-en svidande rapport om sensationalistic journalistik och oansvariga medierna. Han är den enda amerikanska författaren har skrivit och tillsammans skrivit nio nummer ett mest sålda facklitteratur.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.