Vad bör jag veta som nybliven pappa?

Om du kommer att bli en ny pappa, har du massor av saker att lära sig, och många sätt att engagera sig i arbetet med att uppfostra barn. Borta är de dagar då pappa mätte golvet i sjukhusets väntrum istället för att vara närvarande vid deras barns födelse, och disciplinerade bara ibland medan mamma gjorde det mesta av arbetet. Den moderna pappan har möjlighet att vara mycket mer aktiv i anskaffandet av hans barn, vilka psykologiska studier vid upprepade tillfällen visar är till stor nytta för barn.

Så länge din partner är gravid, kan du börja förbereda för en ny pappa. Det finns två viktiga sätt att bidra i detta tidiga skede av faderskap. Det första sättet är att lära om föräldraskap. Läsa böckerna din partner läser, som Vad ska man förvänta sig när man väntar , och läsa några böcker om spädbarnsvård, som William Sears " Baby Book som tillbringar mycket tid på att tala om hur fäder kan vara stödjande och engagerad på att få gå. Om du aldrig har tagit hand om ett barn innan, kan det hjälpa att delta i några föräldraskap klasser det kommer att lära dig grunderna hur man skall ta en temperatur, hur man byter en blöja, och hur man rapa en bebis. Som nybliven pappa, när bebisen är förstfödde, en av de viktigaste jobb man har är att ta mycket bra för ditt barns mamma. Speciellt om mamma ammar, hon behöver en miljö som är helt solidariskt att minimera stress och hjälper till att hålla mjölkmängden upp. Ta över de flesta normala sysslor och även några av de nya baby sysslor. Du kan inte sjuksköterska, men du kan rapa en bebis, krama den, och ändra vissa av blöjor. Om mamma inte planerar om amning, kan båda föräldrarna matar den nya bebisen i kurvor. Tidiga upplevelser där du fysiskt nära ditt barn kommer att hjälpa dig band med barnet och skapa ett mönster av vård som kan tjäna ditt börd för livet. Observera att några nya mammor tenderar att vara mycket kritisk till nya pappor. Om din partner är redan ganska kritisk till hur du gör grundläggande hushåll saker, bör du diskutera detta innan barnet anländer. New pappor ofta känner oro för att göra saker rätt, och en hel del kritik kan avskräcka dem från att stanna inblandade.

Försök att avleda kritik för att vara en nybliven pappa, ger du inte gör någonting för att skada barnet eller stress modern och vara delaktiga i stället ställa sig utanför. Det här är ditt barn också, och du bör ha rätt att vara fullt delaktiga förälder från början. Om detta blir en tvistefrågan mellan dig och din partner försöker få rådgivning för att räkna ut dessa frågor. En nybliven pappa ska veta att föräldraskap kan vara glada, men också mycket stressande. Både nya föräldrar är oroliga över hur de gör, och när ett barn gråter i timmar åt gången, eller när saker verkar väldigt spänd kan det kännas som att du aldrig fått kläm på föräldraskap. Tenderar att vara mer stressande för fadern, som är mindre involverade och endast ibland skär sig själv i processen. Om du är en del av ett team som tröstar ditt barn, har barnet hela tiden, och bryr sig om sina grundläggande behov, kommer ditt självförtroende att växa, och du lär dig att stressiga tider tenderar att vara tillfällig.

Dessa tidiga upplevelser av att vara med ditt barn regelbundet är limmet en föräldraskap Bond. Du har en möjlighet att verkligen lära känna dina barn genom att tillbringa mycket tid med dem från den stund de anländer. Missa inte denna erfarenhet, som kan berika ditt liv och livet för dina barn.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.