Vad är en lärare Background Check?

En lärare background check är ett förfarande som ger läroanstalter mer information om en sökande eller blivande lärare. Den information som samlats genom Undersökningen omfattar kriminalregister, kör register, tidigare yrkesliv, civila register, utbildnings-certifiering, hälso-och sjukjournaler, nuvarande och tidigare adresser, betalningsanmärkningar, domstolshandlingar, kriminalregistret, och konkurser, bland annat.

undervisning kan vara en av de få yrken där erfarenhet och professionell historia är så nära granskas som personlig historia. Läroanstaltens utför en kontroll lärare bakgrund som en del av sin pre-screening process för att garantera säkerheten för eleverna. Detta förfarande är lagligt behöriga i 50 stater i USA. Enskilda personer såsom föräldrar också kan hyra organen att göra bakgrundskontroller.

För en ny lärare, eller en i en ny stadsdel innehåller ansökningsprocessen flera faktorer som möjliggör en fullständig kontroll lärare bakgrund. Drog-och tester alkohol är inte ovanligt, till exempel. Ringa förutsättning referenser och kontroll av tidigare arbetslivserfarenhet är också något som kommer att göras som en del av en lärare säkerhetsprövning. Särskilt inom offentlig skoldistrikt i USA, är vanligtvis fingeravtryck tas och lämnas in till en nationell organisation, såsom FBI, för kontroll.

Många privata byråer erbjuder lärare säkerhetsprövning tjänster. Det senaste av dessa är webbplatser som ger snabba, korrekta och heltäckande resultat som visas i ett ögonblick. Priserna beror på hur omfattande kontrollen är, ju mer information som produceras, desto högre avgift. Dessa tjänster kräver en viss grad av specificitet för att kontrollera att de är att kontrollera om rätt person. Således kommer vissa organ och webbplatser ger gränser och gränserna för deras utredning.

Det finns tre alternativ vanligtvis ut för säkerhetsprövning. Först är standard säkerhetsprövning, som tillhandahåller allmänt tillgänglig information. Andra är kriminellt förflutet kontroll, som kombinerar standard säkerhetsprövning med nuvarande kriminalregister från den eller de stater där den sökande har nyligen bott. Sista är bakgrunden kontrollera med en nationell omfattning, som kombinerar kvalitet och kriminella bakgrund kontroller med bredare, nationella uppgifter. Som tidigare nämnts är läraren säkerhetsprövning juridiskt uppdrag i samtliga 50 delstater i USA. Staterna har i stort sett olika standarder, dock. Det är viktigt för föräldrarna att själva agera och be skolan vissa grundläggande frågor som: Har skolan kräver brottslig bakgrund kontroller av sina professorer, lärare och instruktörer? Är bakgrundskontroll också gjort för gamla fakultet medlemmar eller bara för nya anställningar?

En lärare säkerhetsprövning är inte den enda slags bakgrund kontroll. De kan utföras för alla typer av anställda, både inom den offentliga eller privata sektorn. Hyresvärdar använder också säkerhetsprövning till skärmen blivande hyresgäster.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.