Vad är en Transgender individen?

En transgender person är en person med en könsidentitet som inte stämmer överens med hans eller hennes tilldelade kön, i ett klassiskt exempel, kan någon med arvsmassa från en människa känner att hon verkligen är en kvinna. Ett brett spektrum av människor som är transpersoner, och det finns en tvist om när någon ska betraktas som en individuell transpersoner, och när en annan etikett kan vara mer lämpligt. En transgender person kan också kallas "trans", men termen "trannie" är i allmänhet anses vara stötande. Det är viktigt att skilja mellan könsidentitet och sexuell läggning, eftersom vissa människor förväxlar de två. Könsidentitet har att göra med någon uppfattade kön. Historiskt sett har könsidentitet i allmänhet varit begränsad till det binära av manligt och kvinnligt, men i den 20: e århundradet, aktivister allt började för fram tanken att det finns andra sätt att se på kön, och att det faktiskt biologiskt kön är mer av ett kontinuum än ett binärt system. Sexuell läggning innebär sexuell attraktion, och är oberoende av könsidentitet.

Även transsexuella är kanske de mest kända exemplen på transsexuella personer, kan andra grupper också övervägas transpersoner. Till exempel, vissa människor identifierar som en tredjedel eller "andra" gender bortom det välbekanta kontinuum, och de kan också anser sig vara transsexuella. En person med en könsidentitet som stämmer med hans eller hennes fysiska kön kallas cisgendered, "tas från latinets" cis, "vilket betyder" på samma sida. "

Cross-dressing är också ibland betraktas som en transpersoner beteende, eftersom det innebär en utforskning av genus och traditionella könsroller. Men många gränsöverskridande köksskåp har en könsidentitet som överensstämmer med sina tilldelade kön, så att de tekniskt sett inte kan anses transpersoner. som män och kvinnor, transpersoner enskilda personer kan ta på en rad olika framträdanden. Vissa transsexuella personer arbetar mycket hårt för att passera som medlemmar i kön de identifierar sig med, till exempel. Vissa får kämpa med sin könsidentitet under en viss tid innan de finner terapi, stödgrupper, och organisationer försvar för att hjälpa dem. Andra kan vara frispråkig förespråkare för transsexuella frågor för att främja saker som könsneutrala badrum och politik mot diskriminering på arbetsplatsen, medan vissa kanske föredrar att behålla sin transpersoner identitet tyst. Rädsla för diskriminering och fördomar leder ofta transperson att hålla sina identiteter bakom en mask.

Med all sannolikhet har du interagerat med en transsexuell person utan att ens vara medvetna om det. I händelse av att du interagerar med en transsexuell person som är öppen med en transpersoner status, försöka komma ihåg att vara artig. Äkta nyfikenhet kan vara mycket kränkande eller sårande att några transsexuella personer, och medan många ute transperson är glada att utbilda människor, ämnen som genitalia brukar anses vara tabu. Det är också bra form att följa en transpersoner persons exempel vid användning av pronomen och andra termer för att beskriva kön och identitet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.