Vad är det Tabell över dominant?

Tabell över dominant är en social konvention som avgör i vilken ordning människor anländer, har aviserats, möts och kan avvika. Dessutom reglerar sittplatser vid ett bord, plats på en lista över undertecknare till en handling, och andra sociala och politiska händelser där personer med olika grader är inblandade. Även i nationer där de flesta människor inte har titlar, bestämmer Tabell över dominant fortfarande hur människor som statschefer, senatorer och ministrar kommer att hanteras på sociala evenemang såsom middagar och uppträdanden. i statssaker är Table of Precedence oerhört viktigt, och det kan vara lätt att orsaka brott, särskilt när tjänstemän från flera nationer sitter ihop. Inom en nation, är ett Tabell över dominant vanligtvis upprättas årligen, visar till exempel att ordföranden i Förenta staterna skall sitta på en position högre ära än ministern. Tabell över dominant gäller också makar och barn för de tjänstemän som det beskrivs, och det kan bli ganska komplicerat att jonglera, till exempel, dotter till en ledamot av underhuset och premiärministern, eller andra tänkbara kombination. För speciella evenemang där besökare från andra länder kan vara värd en ny Tabell över dominant kan fastställas av regeringen personal. Den Tabell över dominant är också viktigt för viktiga samhällsfunktioner, såsom gala öppningar för en stad Opera eller någon annan händelse där deltagare kan ha olika nivåer och social status. Table of Precedence är inte så vanligt förekommande i privata hem som det en gång var, utom vid formella middagar. Konventionen att låta människor som är äldre eller inneha mer makt att gå in ett rum och sitta ner innan du är vanlig artighet och etikett i situationer där det inte finns någon Tabell över dominant.

Om Tabell över dominant efterlevs, kan gästerna avgöra omedelbart varandras sociala status. Den första indikatorn social status är naturligtvis om en titel som används för att hänvisa till någon. Men en Tabell över dominant kan också hjälpa till att skilja mellan folk tydligen samma ranking, eller att klargöra status som en gäst som verkar oklar. Eftersom det antas allmänt att man bör tala med all respekt för människor av högre rang, erbjuder Tabell över dominant också tips om hur man ska bete sig för de gäster som skulle kunna förväxlas.

Konfigurera en Tabell över dominant kan vara ganska komplexa. Vanligtvis flera tjänstemän väl bevandrade i etikettsregler samarbeta på ett bord med företräde för en regering. I ett privat hem, får en värdinna konsultera en extern myndighet om bistånd för att säkerställa att hon inte orsaka oavsiktliga brott genom att placera till exempel en Earl's äldste son över en Viscount äldste son vid en formell middag.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.