Vad är Black Dahlia Mystery?

För nästan 60 år har The Black Dahlia mysterium spökade Los Angeles. Den 15 januari 1947,-kroppen av 22-åriga Elizabeth Short hittades. Kort var en attraktiv, ung flicka som hade anlänt i Los Angeles söker efter känd som skådespelerska, precis som tusentals andra gör varje år. Hennes bortgång kom att bli en av de mest ohyggliga morden Amerika någonsin hade sett.

Elizabeth Short lämnade sin hemstad Massachusetts vid 16 års ålder. Hon anlände till Los Angeles efter ett par år driver från stad till stad. Kort fick smeknamnet The Black Dahlia på grund av hennes kolsvart hår och svarta kläder som hon ständigt bar.

På morgonen den 15 januari, Short kropp hittades i en övergiven mycket i södra Los Angeles. Hennes misshandlade torso hade halverats och sexuellt övergrepp efter hennes död. Hittills har mysteriet aldrig lösts av polisen. Som med alla olösta mord, många teorier och misstänker har kastats in i ramen, men Black Dahlia är fortfarande ett olöst mord.

På den tiden lockade The Black Dahlia Murder omfattande publicitet. Flertal personer gjorde falska erkännanden till polisen och hävdade att de hade begått mordet. Pågående utredningar som polisen inte kunde leda till den verkliga boven i dramat, och nästan 60 år senare, har intresse i ärendet har förnyats.

Vid tiden för mordet, flödade sensationella historier i pressen, men många var helt osant. Varje detalj i Short liv kom under spekulation. Omfattande rapporter om att hon hade ett samtal flicka ogillades slutligen av domstolarna. Alla som visste Short behandlades som en misstänkt som utredare.

Antalet misstänkta var varierande, från framstående läkare till folksångerskan Woodie Guthrie. Vid ett tillfälle var regissören Orson Welles "namn också kastas in i ramen. Mängden av misstänkta och brist på bevisning som förelagts mycket spekulationer, men lämnade polisen inte närmare att hitta den verkliga Black Dahlia killer.

Under åren som gått har det skett intermittent förnyat intresse för Black Dahlia mysterium. Många böcker och TV-program har använt Black Dahlia som ämne. 2006 uppmanade en stor film av Brian DePalma The Black Dahlia släpptes. Även om filmen pinnar nära till omständigheterna i vissa avseenden, det är också fylld med många uppseendeväckande inslag.

Efter 60 år, är det tveksamt om mysteriet med Black Dahlia någonsin kommer att lösas. Den faktiska mördaren, med all sannolikhet är död. The Black Dahlia död var ett ohyggligt mord som fortfarande kastar en lång skugga över den historia soldränkta Los Angeles.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.