Hur väljer jag en rumskompis?

ha en bra rumskompis kan bidra till att lätta bördan av stigande levnadskostnader, samt att tillhandahålla sällskap. Däremot kan välja fel rumskompis katastrof. Trots att hitta rätt rumskompis är inte en idiotsäker process, det finns åtgärder du kan vidta för att öka sannolikheten att en rumskompis kommer att vara en bra matchning för din livsstil. Det första du bör göra är att annonsera att du letar efter en rumskompis. För att öka chansen att de som svarar kommer att vara kompatibla med dig, flygblad post eller annonser på platser som är av intresse för dig. Till exempel, om du är en KYRKOBESÖKARE kan du annonsera på en kyrka anslagstavla. Det är troligt att de som svarar har liknande intressen och värderingar. Du bör även avgöra när reklam för en rumskompis om du har preferenser för kön, rökning, alkohol, husdjur och så vidare. Ange dessa inställningar i din annons eller flygblad. Man skulle kunna säga "manliga rumskompis önska, ingen rökning, katt ok". Också ange hur mycket pengar som du förväntar dig för din kamrat andel av hyran. Gör dessa överväganden i förväg kommer att förhindra att behöva sålla bort rumskamrater som kan vara oönskade för dig. När du har annonserat att du letar efter en rumskompis, måste du intervjua respondenterna. Försök först att se potentialen rumskompis är ansvarig och kommer att kunna betala hyra konsekvent och i tid. Ställ frågor om personens arbete och huruvida de gillar det. Du kan också utföra kreditkontroller och referenser begäran från vänner, arbetsgivare och familj, och tidigare hyresvärdar.

Förklara dina preferenser och livsstil till dina potentiella rumskamrat. Informera personen om du vill vara ifred eller om du njuta av massor av företag. Se till att du och din kamrat kan kompromissa och enas om några hus regler innan du börjar leva tillsammans. Om du märker att du inte kan komma överens höger utanför bat, då det förmodligen inte kommer att fungera i framtiden.

Slutligen, när du väljer en rumskompis, är det bra att lita på magkänsla. Första intrycket säger mycket om hur du och en annan person kommer att komma överens. Om du inte är en bra människokännedom, eftersom vissa människor inte är, kan du ha en nära vän eller familjemedlem som känner dig väl hjälpa fatta beslut.

Det är en bra idé att intervjua många människor snarare än fatta beslut snabbt. Om du väljer det första eller andra person du intervjun, kan du gå miste om någon som skulle vara mest kompatibel med din livsstil. När du väljer en rumskompis, är det viktigt att du och den person som har liknande intressen, tidtabeller och värderingar. De säger att "Opposites Attract" är egentligen inte korrekt för två personer som delar boende.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.