Hur ska jag närma sig en Publisher?

Det första steget i närmar sig ett förlag med ditt litterära verk är att göra din forskning grundligt. Om du har skrivit en kommersiell fiction bok, titta på böcker som liknar dina. Förlagets namn kommer att tryckas på boken. Också, forskning Författarcentrum manualer, de kommer att ge företaget information och boka typ som en utgivare handlar i.

Att hitta rätt förläggare för boken är nyckeln. Om du skickar fel typ av bok till fel utgivare kommer du att slösa bort en massa tid. Ta reda på om förlaget du är intresserad accepterar böcker direkt. Många förlag accepterar endast manuskript via litterära agenter.

Telefon förlaget för att ta reda på lämplig editor för vem du ska skicka ditt arbete. När du har hittat rätt förläggare och redaktör, skicka en förfrågan brev. Se till att ditt brev är professionell och väl skrivit. Lägg inte onödig information, och håll dig till fakta som är relevanta för den bok du har skrivit.

stat i ditt brev något annat relevant skriver referenser du har, oavsett om de är professionella eller inte. inkluderar den typ av bok du har skrivit och den publik du tror att det kommer att attrahera. En publicist främsta mål är att sälja så många exemplar av boken som möjligt. Möjligheterna att sälja boken kommer att vara starkt publicisters sinne.

Om en publicist går med på att läsa din bok, se till att boken är anlagd professionellt. Det finns vissa riktlinjer som bör följas när det gäller layout, sidnummer, och marginal avstånd. En publicist kommer inte ens fundera på att läsa ett manus som är handskrivna. Låt dig inte nedslås av den långa tid det tar förlaget att fatta ett beslut om din bok. Beslutet att publicera en bok är inte bara ansvaret för en enda person. Det kommer att bli föremål för samråd med andra avdelningar och många behandlingar innan ett slutligt beslut fattas. Om du har hört något på två månader, skicka ett artigt brev frågar om hur beslutet. Om din bok avslås, frågar inte efter orsaker eller förklaringar. Publishers se tusentals manuskript varje månad, och det skulle vara omöjligt att kommentera varje enskilt fall.

Om du har avslagits, inte ger upp, det är en del av verksamheten. Med intåget av Internet, det finns många nya sätt att få verk publicerade. Många stora företag erbjuder nu e-publicering tjänster som kommer att formatera din bok och publicera den elektroniskt för en mycket liten avgift. En procentsats av varje såld bok går författaren. För många opublicerade författare, kan detta vara den bästa vägen framåt i den konkurrensutsatta förlagsverksamheten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.