Hur kan jag hjälpa mitt barn i matte?

Under senare år har läroplaner baserade standarder i USA: s skolor har starkt centrerad kring läsning. Men på senare tid, ligger fokus börjar flyttas till att omfatta en lika vikt som läggs på matematik och naturvetenskap. Många barn kämpar med matematik från början, och eftersom matte är ett progressivt ämne baserat på tidiga fundamenta, matematik blir svårare för vissa barn varje skolår. Om ditt barn har svårt med matte, det finns många sätt att hjälpa honom, och ju tidigare man ingriper, desto bättre.

Många föräldrar inser inte att deras barn har svårigheter med matematik tills hon når sekundära kvaliteter grundskolan, när begrepp utanför addition och subtraktion av siffrorna 1 till 10 införs. Om ditt barn är bortom tredje klass och kämpar med matematik, kan du behöva gå tillbaka till grunderna för att se var han gick vilse. Har han missförstår något sätt eller aldrig förstå begreppet transporterar eller upplåning i addition och subtraktion? Försök att erinra om du märkte en snabb eller gradvis nedgång i ditt barns matematik klasser och se om du kan precisera var svårigheten började.

Om ditt barn har klarat sig bra i matematik upp till en viss punkt, men kämpar med ett nytt koncept, t. ex. division eller algebra, prata med hennes lärare. Många föräldrar som försöker hjälpa sina barn med matteläxa bara förvirra betyder mer för sina barn. Undervisningsmetoder matematik utvecklas hela tiden, och medan du kanske kan hitta svar på dina barns matteläxa, kanske du inte kunna förklara det hur hennes lärare är att lära ut det. Du måste arbeta med läraren för att hjälpa ditt barn att få ett fast grepp.

Om hjälpa ditt barn i matematik innebär att be läraren att arbeta med honom efter lektionen eller hyra en student handledare, gör sedan arrangemang. Barn reagerar ofta bättre att hjälp från någon annan än sina föräldrar. Om handledning eller stanna efter skolan är inget alternativ, då måste du sitta ner och granska ditt barns läroplan så att du kan förklara det därefter. Granska både nya och gamla koncept med ditt barn regelbundet och alltid kontrollera sina läxor. Det bästa du kan göra för att hjälpa barn med matematik är att stanna på toppen av läroplanen från början . Så snart ditt barn har införts för addition och subtraktion, använda kort flash, interaktiv programvara och varje annan form av praxis som ni kan tänka. Som nya begrepp såsom multiplikation och division läggs till verket de i förhållande till tidigare koncept. Matematik är ett progressivt studie och en gedigen förståelse av ämnet kräver att man bygger ett koncept på en annan.

Om ditt barn är inte matte och skolan inte kan hjälpa henne, kan det vara dags att överväga drastiska alternativ. Privat undervisning eller handledning är ett alternativ. Även om det kan bli dyrt, kan det finnas medel för att kompensera kostnaden, och det kommer att vara väl värt det om det hjälper ditt barn och hindrar henne från att behöva upprepa ett betyg. I vissa fall kan upprepa en lönegrad eller byter skolor vara det enda alternativet. Det viktigaste är att se ditt barn kan förstå grundläggande begrepp i matematik som kommer att gälla till liv färdigheter såsom att betala räkningar, hantera en budget, och andra nödvändiga matematiska färdigheter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.