Hur blir vi en värdfamilj?

En familj, par eller enskilda som vill bli en värdfamilj kan göra det med ett antal organisationer. Dessa kan struktureras genom lokala skolor, och det finns också många som arbetar utanför skolor. Varje organisation kan ha olika krav för dem som vill bli värdfamilj, och det är klokt att se till att dessa program har visat sig rykte. Innan du bestämmer dig för att bli en värdfamilj är det viktigt att överväga vad som kommer involveras. Till exempel, hur länge kommer utbytesstudent vistelse, vilka typer av finansiella skyldigheter är inblandade, och vilka typer av tillsynsansvar kommer att krävas? Det kan hjälpa till att komma med en allmän checklista om beredskap att ta emot vilket kan omfatta följande:

  Alla familjemedlemmar är överens om att hosting är en bra idé.
  Familjen kan erbjuda privata eller halvprivata sovrummen för utbytesstudent.
  Värdfamiljen kommer att kunna möta kostnader för vård och föda ett barn.
  Medlemmar av familjen kommer att vara villiga att hjälpa eleven att hantera hemlängtan och ibland bra övergång till en ny kultur.
  Utbytesstudenten skall ha tillräcklig övervakning och några föräldrastöd som behövs.
När människor känner att de uppfyller dessa krav, finns det många sätt att bli en värdfamilj. Familjer eller individer bör nästa välja organisationer som är kända och tillämpas på dem. De flesta organisationer förväntar skriftliga ansökningar och därefter genomföra en formell in-person intervju. Vissa kan inspektera lokaler där eleverna kommer att bo, och andra utför bakgrundskontroller.

Normalt får längre period av stannar innebära en större undersökning. Vissa familjer bara värd för ett par veckor, och krav som värd kan vara minimala. Detta kan vara ett bra sätt att avgöra om familjen vill vara värd en annan student under en längre tid. Under intervjuer, är det viktigt att begära information om hosting. För instanc, ibland familjer får ersättning för sjukvårdskostnader och andra gånger är de inte. De flesta utländska utbytesstudenter har sjukförsäkring, men värdfamiljer kan behöva jobba lite för en utbytesstudent som behöver omfattande vård vid besök, Förståelse försäkringsskydd. Som med alla barn, utbytesstudenter är lika kan bli skadad eller behöver en sjukhusvistelse. Det kan också vara bra att veta vilka typer av stöd eleverna får från programmet organisera utbyte. Vissa kan få tillgång till tjänster eller få sammankomster. Andra studenter kommer att behöva delta i särskilda projekt eller händelser som kan kräva transport.

Enskilda studenter kan också variera i vad de kan medföra. En väl finansierad värdfamilj kan ha barn med mycket mer fickpengar än Utbytesstudenten har, eller en välbärgad student bättre än värdfamiljen syskon. De som vill bli värdfamilj bör överväga att vissa elever kan ha större behov än vad andra, och borde kunna bidra till att lösa detta genom några fickpengar till exempel.

När folk planerar att bli en värdfamilj med arbete, forskning och behandling, värd för en utländsk utbytesstudent kan vara en fantastisk upplevelse. Många studenter form familjära band med sina värdfamiljer och hålla kontakten i många år framöver. Det är mer sannolikt att uppstå när en familj ser värd som en möjlighet att förälder med omsorg och med entusiasm hjälpa ett barn utforska en ny kultur.


Kommentarer

 • Om oss
 • Reklam
 • Kontakta redaktören
 • Få nyhetsbrev
 • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.