Vilka olika metoder för spårning av släktforskning?

Spåra familjens historia kan vara ett spännande och meningsfullt projekt. Ofta kan arbetet med att identifiera personer inom den utvidgade släktträd leda till lärande om händelser som kraftigt påverkat förfäder, i termer av var de bodde, vem de gifte sig, och vad de gjorde för att överleva. Det finns flera olika sätt att börja spåra din släkthistoria, varav några kräver ingen särskild utbildning eller kostnad. En av de första saker du bör göra är att spendera lite tid med dina släktingar. Föräldrar, mor-och farföräldrar, mostrar, farbröder och andra kan ge namn, datum och information som kan bidra till att skapa grunden för din släkthistoria. Samtidigt som du med denna typ av data finns det en god chans att anekdoter om händelser av betydelse i din familj kommer också att ges. Om det alls är möjligt, spela in dessa intervjuer och hålla dem på sidan trots att du har transkriberat innehållet.

Tillsammans med pratar med levande släktingar, se vad du kan lära från dem som har gått på. Detta kan göras genom att besöka kyrkogårdar där familjemedlemmarna är begravda. Födelse och död är ofta ingår i uppgifterna om gravstenar, liksom namnen på makarna. Som arkiveras på kyrkogården kan också ge ytterligare information som leder dig till andra källor som kan ge mer detaljer till skapandet av ditt släktträd och utarbetandet av historien.

Kommunernas och samkommunernas register är också till hjälp för att spåra släkthistoria. Dokument som lista folkräkningen rapporter, köp och försäljning eller egendom, och registreringar röstning är alla exempel på poster som kan hjälpa dig att identifiera var förfäder bodde och vilka år de har i samhället. Medan folkräkningsregister var långt ifrån enhetlig i 19: e och tidig 20th centuries, kan du också hitta intressanta uppgifter såsom vilken typ av arbete som husfadern.

Tack vare Internet är det nu möjligt att få tillgång till ett brett utbud av offentlig egendom register och handlingar, att spåra släkthistoria möjligt även om du bor långt borta från där din familj kom från. Eftersom många lokala och nationella myndigheter register finns nu tillgängliga i elektronisk form, finns det en god chans att du kan komma åt många olika källor via en gemensam webbportal. Även om många av dessa genealogiska webbplatser är avgiftsbaserade, finns det fortfarande gott om platser som tillhandahålls utan någon kostnad alls. Vissa innehåller även ett forum där du kan be andra användare frågor. Det är en utmärkt chans att ansluta med avlägsna familjemedlemmar, och dela information som hjälper både dig och gå vidare i era ansträngningar att skriva historier om din familj linjer.

Oavsett om du väljer att göra forskningen själv, eller använda en tjänst, att spåra släkthistoria bör ses som en pågående ansträngning. Det finns alltid chansen att ytterligare en anekdot att hitta, till ett mer att upptäcka, som hjälper till att förbättra historien om hur din familj levt och dött under århundraden. Av denna anledning, spårning familjens historia är ett projekt som aldrig kan anses vara avslutad, endast avancerade med varje ny omständighet dig avslöja.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.