Vilka är de fyra ryttare Apocalyspe?

De fyra ryttarna är siffror som nämns i Bibelns Uppenbarelseboken. Uppenbarelseboken, skriven av John Patmos, är den svåraste boken i Bibeln, och det finns mycket kontrovers över exakt vad det är-bokstavlig eller allegoriska, en profetia om framtiden eller en kommentar om aktuella händelser. I varje fall är Uppenbarelseboken full av rika och mystiska bildspråk, däribland fyra ryttare, som har inspirerat fantasi och spekulation av kristna och andra in i nutid.

Uppenbarelseboken beskriver fyra ryttarna som en del av mystiska händelser visar att författaren i en lång vision som utgör huvuddelen av texten. Var och en av fyra ryttare har en annan färg häst och ett attribut som visar hans karaktär. Den sista av fyra ryttare heter i Bibeln som Döden, men om vilka andra är mindre tydliga. Folkmun, är de fyra ofta kallas Pestilence , War , Hungersnöd , och Death , men denna tolkning är inte allmänt godtas. The Four Horsemen ofta tolkas som en allegori av förebud av världens ände. Den första Ryttaren är ryttare på en vit häst, bär en båge, och bär en krona. Han beskrivs som en segrare. Av denna anledning är han ibland tolkas som antikrist eller som en falsk världsledande. Detta Horseman kallas också ibland Pestilence . Den andra Ryttaren är grensle en röd häst och bär ett svärd. Han förknippas med krig och slakt, och bibeln tillskriver honom befogenhet att ta bort fred och att göra människor dödar varandra. Den tredje Ryttaren rider en svart häst och bär skalor. Detta Horseman, populärt kallad Hungersnöd , är tänkt att representera inte bara brist på mat, men också sträng ransonering eller orättvis fördelning av varor och exploateringen av de fattiga. Den sista av fyra ryttare, Death, rider en "blek häst" av en sjuklig nyans och följs av Hades, eller helvetet.

Den typ av fyra ryttarna är omdebatterad av teologer och kristna, men de är nästan överallt fascinerande, oavsett eller kanske på grund av deras mysterium. De var vanliga motiv för konst under medeltiden och renässansen, och hänvisningar till dem fortsätta att dyka upp i populärkulturen i vår egen tid och ålder. Huruvida pest, krig, svält och död är den korrekta tolkningar av bibliska Four Horsemen-vilket sannolikt kommer att förbli i debatten under överskådlig framtid-det är säkert att anta att det är vad de representerar en kulturell eller litterär sammanhang.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.