Vem är Harmenszoon Rembrandt van Rijn?

Harmenszoon Rembrandt van Rijn, mer känd som Rembrandt, var en holländsk konstnär som levde under 17th century. Hans verk betraktas allmänt som en av de bästa som producerats under den nederländska guldåldern av konst, och det finns utställda på museer över hela världen. Reproduktioner av Rembrandts verk ingår i många böcker konsthistorien för att illustrera utvecklingen av holländsk konst. Behärskningen visas i sitt arbete har förtjänat det bestående popularitet i århundraden. Han föddes i staden Leiden år 1606, i en välbärgad familj som betalat för att utbilda honom och senare till lärling honom till en annan artist. Av 1631, hade Rembrandt flyttade till Amsterdam, tack vare sin växande popularitet, vilket garanterade en stadig inkomst. 1634 gifte han sig, men hans äktenskap var långt ifrån nöjd. Av de fyra barn som Rembrandt hade med sin hustru Saskia bodde bara en till vuxen ålder, och hans fru dog strax efter födseln av deras fjärde barn år 1642.

Trots att mycket populär i sin egen tid, Rembrandt kämpade också ekonomiskt. Han tog tydligen om betydande skulder och kunde inte betala den, kanske därför att hans utgifter brukar uppgick hans inkomst. Under 1650 sålde Rembrandt faktiskt bort många av hans ägodelar i ett försök att avvärja konkurs, och han flyttade till en mindre och mer anspråkslösa bostad. Protokoll från dessa försäljningar visar att Rembrandt var en passionerad samlare av Gamla Master målningar och vetenskapliga prover.

Rembrandt arbetade både som målare och som en grafiker, som producerar ett mycket omfattande arbete, även om vissa konsthistoriker misstänka att inte alla arbeten som identifierats som "Rembrandts" skapades verkligen med honom. Hans verk är anmärkningsvärt eftersom det visar ofta ovanlig användning av färg i rika, tät, mycket detaljerad bitar som kännetecknas av distinkta användning av ljus och skugga. Den etsningar och utskrifter av Rembrandt är också ganska slående, ofta otroligt detaljerade och frodig med klassisk anspelningar och komplexa tematiska element.

Rembrandt dog 1669 och lämnade efter sig en stor kropp arbete och ägodelar. Museer har fått välkända målningar och etsningar, och några även överleva i privata samlingar. Människor som är nyfiken på att veta vad Rembrandt såg ut kan utnyttja ett stort sortiment av självporträtt, som Rembrandt målade i många skeden av livet. Hans kropp i arbetet ingår också ett stort antal porträtt, religiöst tema arbeten, och några skildringar av holländska dagliga livet som är ganska intressant att titta på.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.