Varför finns det så många Elvis Impersonators?

riktiga Elvis Presley gjorde sina sista offentliga konsert på torget Arena i Indianapolis, Indiana den 26 juni 1977. Det finns alla möjligheter en av tusentals Elvis impersonators kommer att utföra inom en hundra mils radie från där du befinner dig nästa fredag natt. Om du har varit angelägen om att höra en upphetsad version av "American Trilogy" framförd av en overall-klädd man med en kolsvart Pompadour, fårkotlett polisonger och överdimensionerad Aviator solglasögon, här är din gyllene tillfälle.

Varför finns det så många Elvis impersonators arbetar runt om i världen idag? Kort sagt finns det fortfarande en betydande mängd pengar att tjäna i tjänst hos kungen, och man kunde inte värre än att betala impressionistisk hyllning till en person som förde mycket lycka till miljontals fans medan han fortfarande var vid liv och i god hälsa. Varje uppriktig Elvis imitatör, oavsett sång talang, är i allmänhet väl emot av hans eller hennes publik, av vilka många fortfarande har minnen från verkliga Elvis Presley. Ett skäl det finns så många Elvis impersonators är tillgången till kostymer, rekvisita och musikalisk uppbackning band för att stödja ansträngningar. Elvis utseende förändrats dramatiskt under åren, men många impersonators fokusera enbart på hans senare år, när han utförde i Las Vegas och offentliga arenor nästan uteslutande. En Elvis skede kostym skulle bestå av en kraftigt sequined vit overall med en överdriven krage och en urringning som öppnade till naveln. Denna typ av dräkt lätt kan kopieras på en liten budget, förutsatt att en grundläggande 1970 stil vit overall kan lokaliseras.

Andra rekvisita för en korrekt sent Elvis imitation omfatta överdimensionerad Aviator solglasögon utökats med paljetter och en kolsvart peruk formats till en Pompadour. Naturlig tillväxt eller tillämpning av tjocka fårkotlett polisonger avslutar Elvis look. Det är inte ovanligt att äldre Elvis impersonators odla sin egen distinkta polisonger och anta Elvis Pompadour frisyren i verkliga livet också. En annan orsak till varför det är så många Elvis impersonators är hans ikonstatus. Medan en manlig sångare med en stark baryton röst kunde förmodligen imitera andra artister som Tom Jones och Engelbert Humperdinck, de andra konstnärer har inte samma imponerande musikaliska sortiment och personlig utstrålning av Elvis Presley. Publiken i uppskattande fans får tillbaka gång på gång till en plats för att höra en kvalitet Elvis imitatör, medan impersonators av annan musik legender ofta förpassats till tillfällig nyhet shower och oldies konserter.

Många Elvis impersonators också hitta hans röstomfång vara ganska lätt att kopiera, särskilt i en over-the-top överdrift av hans senare scennärvaro. Kännetecknade föreställningar med enstaka Presleyism såsom drawled "Tack, tack så mycket" mellan låtarna kan gå långt för att fastställa rollen för sann Elvis imitatör. Professionell uppbackning band kan också ge rätt atmosfär för en Elvis-inspirerad prestanda.

Den årliga fläkt pilgrimsfärder till Elvis Presley's Graceland egendom i Memphis, Tennessee tvivlar inte inspirerat flera generationer av Elvis impersonators. Presley personliga liv kan ha varit orolig, men hans offentliga bilden av en fattig södra pojke som blev kung av Rock and Roll fortfarande genljuder med fans. Det borde inte vara förvånande att se några av dessa fans bidra med egna sångtalang som Elvis impersonators för att föreviga hans musik i liveframträdanden efter hans tidiga död.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.