Vad är skillnaden mellan en invandrare och en utvandrare?

termer utvandrare och invandrare ofta felaktigt används, skapar förvirring i bästa fall, och irritation i engelska lärare i värsta fall. I allmänhet kunskap om korrekt användning kan bidra till att skingra förvirring eller dämpa ilska skulle wordsmiths. En emigrant lämnar sitt land att leva i ett annat land. Personen emigrera till ett annat land. En invandrare är en person som en gång bott någon annanstans och bor nu i ditt land. Till exempel beslutar en svenska kvinna att emigrera till Amerika. För sig själv, och för landet Sverige, är kvinnan en utvandrare till Amerika. Till hennes nya amerikanska grannar, är kvinnan en invandrare från Sverige, vilket innebär att hon har varit någon annanstans, och nu är här, var här råkar vara. Så hon har varit en emigrant, att komma till Amerika, och nu är hon ett svenskt invandrare.

Termen emigrant innebär processen för resor. Och emigration är själva agera om omlokalisering från land. Den person som går från en plats till en annan är på väg att emigrera. Vår svenska kvinnan är fortfarande en utvandrare till människor i hennes land. Andra amerikaner, hon är en invandrare, eftersom hon har rest från någon annanstans.

Under den franska revolutionen, behandlades människor som hade lämnat Frankrike på grund av den eskalerande våldet och spänningarna i Frankrike nedsättande om de återvände till Frankrike. En person kan vara märkt en emigrant, om han eller hon återvände till Frankrike under skräckväldet eller strax därefter. Termen var att beteckna kanske kriminellt beteende fly Frankrike, liksom det faktum att dessa utvandrade från Frankrike.

Så när vi diskuterar våra förfäder som utvandrade till USA, vi är fel. Våra förfäder var emigranter till USA. Till sitt ursprungsland, dessa människor emigranter. Men eftersom vi är amerikanska medborgare, åtminstone i det här exemplet var våra förfäder invandrare, vilket de hade kommit från någonstans inte här. I allmänhet kan skillnaden minskas till prepositionerna "till" och "från. " När du är en emigrant, du emigrera till en plats. När du är invandrare, du har invandrat från något ställe. Eftersom tekniskt du kan både gör det betyder ganska förvirrande.

Om någon kan minnas "emigrera till" och "invandra från detta hjälper till att skilja emigrant från invandrargrupperna. Liksom det kan vara till hjälp att inse att en invandrare är en ny medlem av ett samhälle. Emigrant, å andra sidan, lämnar ett samhälle i jakt på grönare betesmarker.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.