Vad är det bästa sättet att genomföra en Personsök?

Internet ger en överraskande mängd olika sätt att genomföra en folk söker . Med lite flit, du kan hitta information om vänner, släktingar, arbetskamrater, klasskamrater och familjemedlemmar. Det första steget för att utföra ditt folk söker är att avgöra vilken typ av information du söker. Om du är främst intresserad av att få kontaktinformation, kommer din sökning vara relativt lätt, du bara behöver besöka en online-vit sida katalog. Om du vill använda online vita sidor, ange så mycket information som du har på handen. Förnamnet och efternamnet kommer troligen att begäras, tillsammans med en stat eller stad. Om du inte får önskat resultat i ditt första försöket, kan du prova att göra din sökning lite mer generell, antingen genom att utelämna stad eller förnamn. På så sätt kan du utvidga omfattningen av sökningen, en bieffekt av en mer generell sökning är att du kan ta emot många fler träffar som kommer att ta längre tid att sålla bland. Dessutom, om den person du söker har ett vanligt namn, kan du få ett betydande antal resultat.

Online vita sidorna, vanligtvis ge telefonnummer och adress info, några kan också inkludera en e-postadress om det tillgänglig. Databaserna är sällan rensade, så att information kan vara föråldrad, eller det kan finnas flera poster för en viss person. I vissa fall finns det tillräckligt med information för att spåra en persons väg från en bostad till en annan. Det finns många online vita sidor, och du kan hitta de mest lämpliga att använda en sökmotor. Om du söker efter information som vita sidorna inte ger resultat kan du göra ditt folk söker på annat håll. Överraskande, vanliga sökmotorer avslöja ibland mycket intressant information om människor som du söker efter. Även om du inte kan finna sin adress eller telefonnummer, kan du upptäcka ofta sin arbetsplats, tillhörighet klubb eller hobbies och intressen. Massor av namn visas på ras resultatsidor, konferens närvarolistor eller på protokollet /dagordningar gemenskap möten. Den här informationen kan hjälpa dig hantverk ytterligare sökfrågor för att avslöja ännu mer information. Du kan också ta ditt folk söker till många specialiserade tjänster som kan hjälpa dig med ditt uppdrag. Om du bedriver din sökning folk att lära känna dina förfäder finns en mängd platser som särskilt riktar genealogisk information. Med dessa släktforskning tjänster anger du vanligtvis efternamn och ort, och söka i register för att avslöja uppgifter som kan hjälpa dig att slutföra ditt släktträd. Det finns andra tjänster som riktar särskilda typer av relationer. Till exempel finns det databaser som specialiserat sig på Noteringsinformation av fd studenter. Du navigerar enkelt till din examen år och hitta din skola, och du kan få kontakt information om din gamla klasskamrater. Dessa tjänster är särskilt värdefulla eftersom bläddra i listor av forna vänner påminna er om personer som du glömt att du visste! Också kan klasskamrat listor hjälpa till att lösa maiden-name problem, tro, till exempel att du vet en gammal väns flicknamn, men visste inte hennes namn när hon gifte sig.

Andra specialitet folk söker tjänster omfattar dem som fokuserar på advokater, läkare, högskola alumner och fastighetsmäklare. Så, om du visste att någon gick till ett särskilt universitet, kan du prova att söka igenom Alumni listorna. Alternativt, om du visste att en gammal kompis planerar på att bli läkare, kan du söka via en läkare katalog för att försöka spåra dem. Observera att vissa av dessa databaser är endast tillgängliga för vissa grupper av människor och kan inte vara tillgängliga för allmänheten.

Om dessa källor inte hjälper dig att slutföra folk söker finns betalda tjänster som ger mycket mer information. Betalda tjänster samla in information från många olika källor som inte är lätt tillgängliga. Till exempel kan de samla domböcker, fastighets-register och tidningsprenumeration information. Genom att binda all information de tillsammans kan skapa detaljerade profiler av nästan alla. Dessa betalas människor söktjänster tar vanligtvis en fast avgift och ger förvånansvärt detaljerade rapporter. Den personliga integriteten påverkas av allt detta offentligt tillgänglig information är definitivt värda att nämna. Inte alltför länge sedan kunde människor leva anonymt och deras personliga information var deras egen. I en ålder av Internet och expansiva databaser, kan olika information kombineras för att avslöja en mängd uppgifter om en viss person. Om du inte vill att din privata information för att vara tillgänglig för allmänheten, man måste vara ytterst noggrann och disciplinerad. I vissa fall kan du begära att din information tas bort från vissa databaser.

en tendens att samla in mer och mer information om människor primärt drivet av företag som använder information för att hjälpa dem att rikta sina varor. Föreställ dig ett företag, till exempel, som försöker sälja juridiska pads. Utskick reklam till allmänheten skulle vara oöverkomligt dyr, men om marknadsföringskampanjen kan riktas till advokater endast skulle annonsering omvandlingar sannolikt RAKET. Av denna anledning är det osannolikt att denna trend kommer att avta frånvarande materiella lagstiftningsåtgärder.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.