Hur kan jag utveckla effektiva Communication Skills?

Effektiv kommunikation kompetens är nyckeln till att förbättra din produktivitet och hjälpa dig innan din karriär. Ingen roll vad ditt område av expertis är, att kunna kommunicera med andra kommer att kraftigt piggna till dina chanser till framgång. Även om du är naturligt blyg och ofta drabbas av nervositet, finns det några saker du kan göra för att hjälpa dig att uppnå en effektiv kommunikation.

Börja med att utvärdera din personlighet och försöka hitta områden där du Excel och områden där man kunde använda en viss förbättring. Kanske har du en effektiv kommunikation kompetens när det gäller gester och kroppsspråk, men saknar en stark röst. Eller kanske din röst är bra, men du brukar bli nervös och NERVÖS för mycket när du är framför en grupp människor. Att veta vilka områden du behöver arbeta med kommer att ge dig en chans att bli bättre på effektiv kommunikation med personer i din omgivning.

Om du behöver utveckla ditt kroppsspråk, börja med att öva framför en spegel. Så dumt som det låter, kommer du snart att titta på dig själv ger dig en chans att närmare undersöka hur du verkligen agera. Ögonkontakt är högsta prioritet när det gäller att skapa en effektiv kommunikation rapport med dina lyssnare, ingen roll om du pratar med din chef eller göra en presentation till ett rum fullt med folk. Ögonkontakt ger intryck av kompetens och självförtroende, och kommer att göra andra ser dig som säker. Kroppsspråket är också viktigt för effektiv kommunikation. Hellre än att hålla armarna i kors eller händerna i knät, gör kroppen tala, flytta så mycket eller så lite som behövs för att matcha ämnet och personlighet i rummet.

Ett annat sätt kan man uppnå en effektiv kommunikation är att utveckla din röst. Sakta ner, vilket ger lyssnaren en känsla av lugn och förtroende, och undvika klingande monotont. Sätt känslan i dina ord. Du behöver inte skrika eller vara högljudd, men du bör variera din pitch och se den volym som du använder är lämpligt för rummets storlek och det ämne du täcker. Gör mumla inte och använd inte ordförråd olämplig för miljön du flyttar in

Framför allt effektiv kommunikationsförmåga är ett resultat av känsla övertygad om dig själv. Se till att du känner din bästa och förtroendet kommer att skina igenom.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.