Finns det några tips för att kommunicera med min pojkvän?

Kommunikation är nyckeln till varje framgångsrik relation, men det kan ta tid för två människor att lära sig att kommunicera effektivt. Vanligtvis en dating relation fortskrider, behovet av effektiv kommunikation blir mer betydande. En kvinna finner ofta att kommunicera med en människa är svårt. Det finns några saker att tänka på som kan kommunicera med din pojkvän-och andra-lättare.

först erkänna att kvinnor och män ofta har olika sätt att kommunicera. Kvinnor tenderar att vilja utforska en rad olika känslor och åsikter på de flesta frågor. De flesta män föredrar för att saker ska vara enkla. Vissa män ser inte behovet av kommunikation om det inte är ett problem som behöver fixas eller en åtgärd som behöver vidtas. Den enkla diskussioner om känslor eller åsikter är inte lätt för många män.

Ansikte mot ansikte kommunikation är ofta bättre än att tala i telefon, särskilt om du har viktiga frågor att diskutera. Face-to-face kommunikation lämnar mindre utrymme för misstolkningar eller missförstånd. Försök inte att prata med din pojkvän om viktiga frågor över telefon. Innan du försöker ha en diskussion med din pojkvän om något av vikt för dig, försök att begränsa exakt vad det är du försöker förmedla. Om du besväras av en situation eller känner att det är en fråga som måste lösas, hålla liv i samtalet till den punkt att undvika att förlora sin uppmärksamhet. Presentera dina känslor i frågan och ge denne tillfälle att reagera. Kom ihåg att kroppsspråk är lika viktigt som de ord du väljer när du kommunicerar. Om din partner svarar på ett meddelande och du inte gör ögonkontakt, sitter med korslagda armar, eller göra ansiktsuttryck som kan förmedla blandade signaler, han kanske känner att du inte är öppna för sina tankar i frågan och helt enkelt stänga .

Kommunicera med framgång kräver både människor att ge lika stor uppmärksamhet åt att lyssna och tala. Om du upptäcker att du gör alla prata, ta en paus och ber om din pojkväns input. Män kan vara särskilt defensivt om de känner sig personligen attackeras, så var försiktig med hur du fras vissa uttalanden. Kom ihåg att använda "jag" fraseringen i stället för "du" frasering, formulering uttalanden på ett sådant sätt att framhäva dina egna känslor eller reaktioner på situationer, snarare än att betona att det är hans specifika beteenden som stör dig.

Den enskilt viktigaste faktorn för att komma ihåg när du kommunicerar med någon du bryr dig om är att alltid titta på båda sidorna av en situation. Ömsesidig respekt i en relation kommer att underlätta framgångsrik kommunikation. Om kommunikationen är särskilt svårt i ett förhållande, kanske du vill överväga om det är värt ansträngningen innan du blir mer delaktiga. Om du är i ett seriöst förhållande och har problem att kommunicera effektivt, överväga att söka professionell rådgivning om ni båda vill att relationen ska lyckas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.