Vad är Carditis?

Carditis är en allmän term för inflammation i hjärtat. Villkoret är kategoriseras i tre olika störningar, beroende på var inflammationen uppstår. Endokardit hänvisar till inflammation i inre hjärtvävnaden påverkar myokardit mitten hjärtmuskeln, och perikardit är irritation av yttre hjärtat membranet. En person som lider av någon typ av carditis sannolikt att uppleva bröstsmärtor, andnöd och trötthet. De flesta fall av carditis orsakas av bakteriella infektioner, virus eller underliggande hälsotillstånd och tenderar att klara upp med receptbelagda läkemedel.

Endokardit och myokardit är oftast ett resultat av bakterier kommer in i blodomloppet och är kopplade till hjärtat. De vanligaste symtomen på endokardit är trötthet, hosta, bröstsmärtor, frossa och andnöd, men en person kan också märker svullnad i händer och fötter och blod i urinen över tiden. Myokardit kan leda till liknande symtom, liksom en snabb hjärtrytm och skarp, skytte hjärta smärta.

Kärnan omges av ett skyddande, vätskefylld säck som kallas hjärtsäcken . SAC kan bli inflammerad och irriterad på grund av en virusinfektion, bröst trauma eller andra sjukdomar såsom lupus, reumatoid artrit och cancer. Perikardit kan vara akut eller kronisk, vilket innebär starten, kan snabbt och severep eller så kan det blir successivt sämre under en tid. Akut perikardit resulterar vanligtvis i vassa bröstsmärtor, andnöd och extrem trötthet. Kroniska tillstånd är ofta smärtfri först, men symtom som svårigheter att andas och svullnad i extremiteter tenderar att utvecklas efter cirka sex månader.

Alla tre typerna av carditis diagnostiseras på samma sätt. En läkare frågar vanligtvis en patient om hans eller hennes sjukdomshistoria och gör en snabb fysisk undersökning. Läkaren använder vanligtvis en EKG maskin för att övervaka den elektriska aktiviteten i hjärtat. En patient kan också få en lungröntgen eller andra tester för att ge läkaren en bättre bild av problemet. När carditis har diagnostiserats, kan läkaren fastställa den bästa behandlingsmetoder.

De flesta fall av myokardit och endokardit behandlas med antibakteriella eller antivirala tablettbehandling. Läkare föreslår oftast att patienter med dessa tillstånd vila mycket och upprätthålla hälsosamma livsstilsval för att förhindra att tillståndet förvärras. En individ med perikardit kan få antiinflammatoriska läkemedel och smärtstillande medel. Om ett fall av carditis inte försvinner inom en månad eller fortsätter att komma tillbaka med tiden, läkare brukar rekommendera kirurgiska ingrepp för att avlägsna eller ersätta inflammerad vävnad.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.