Vad är ackommoderande Esotropia?

expansiva esotropia är en oftalmologisk problem som är vanligast hos barn som är framsynta, men har ännu inte fått diagnosen synproblem. Hos barn med ackommoderande esotropia, ögonen utställningen esotropia, där ett eller båda ögonen vänder sig inåt mot näsan, när de försöker att fokusera på avlägsna objekt. Också känd som "korsade ögon," esotropia orsakas av synproblem är mycket korrigeras med ett besök på en ögonläkare, och rättelse kommer att göra en enorm skillnad i livskvalitet för patienten.

Människor med översynthet eller långsynthet har små variationer i deras ögon som gör det svårt att fokusera eftersom fokus för personens vision är faktiskt flyttas bakom näthinnan. Ögonen kommer att göra sitt bästa för att kompensera för problemet, och när någon satsar intensivt på något eller är väldigt trött, ett eller båda ögonen kan börja ströva mot näsan under försök att fokusera. Den övergripande termen "skelögdhet" används för att beskriva situationer där ögonen inte justera, och i fråga om esotropia, skelögdhet manifesteras i form av att vara över eyed i någon mån.

Ofta kan ackommoderande esotropia behandlas med glasögon eller kontakter för att korrigera synen. Synkorrigering kommer att begränsa svårighet att fokusera och minska påfrestningarna på ögonen. I vissa fall kan progressiva glasögon ordineras att ta itu med synproblem med både nära och avlägsna objekt. Förbättringen är i allmänhet nästan omedelbart med glasögon.

I andra fall kan det vara nödvändigt att göra skelögdhet operation för att lösa problemet. Kirurgi är oftast endast rekommenderas efter det är uppenbart att bära korrigerande produkter inte kommer att fungera. Innan den driver kirurgi för barn med ackommoderande esotropia bör föräldrarna be om riskerna med operationen, läkningstiden och eventuellt eftervård instruktioner som måste följas.

Ögonproblem på småbarn ofta gå obemärkt förbi om inte barnet uppvisar tydliga symptom som ackommoderande esotropia. Barnet kanske inte inser att hans eller hennes syn är onormalt, särskilt före skolstarten. En gång i skolan, ögonproblem ibland misstas för inlärningssvårigheter eller andra problem, om inte ett barn som särskilt pekar ut en vision fråga som inte kan se svarta tavlan. Det är en bra idé att ta barnet till en ögonläkare regelbundet för undersökningar för att bekräfta att ögonen är friska och att identifiera tidiga tecken på synproblem, så att behandling kan ges i tid.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.