Vad är Thorax Outlet Syndrome?

bröstkorg utlopp är området mellan den övre revben och nyckelben. Thorax utlopp syndrom uppstår när nerver eller blodkärl nära bröst utlopp på något sätt tvingas eller trängd. Syndromet har tre huvudtyper: neurologiska, kärl, eller ospecifik.

Den vanligaste formen av bröstkorg utlopp syndrom är neurologiska, som är ett resultat av plexus brachialis, en grupp av ryggmärgen nerverna, blir kläm eller trängd. Dessa nerver är ansvariga för att flytta armar, axlar, och händer, och dess huvudsakliga symptomet kan vara en stickningar i fingrar eller händer. Det kan också orsaka smärta eller stelhet i axlar, armar, nacke eller händer, vilket kan leda till svårigheter att röra handen eller gripa föremål.

Blodkärl bröstkorg utlopp syndrom inträffar när blodkärlen direkt under nyckelben bli smalare. En person med denna typ av syndromet ofta uppleva ömhet i armen, som kan bli svullen om en blodpropp inträffar inom inskränkt blodkärl. Han eller hon kan också känna en intensiv smärta i närheten av nyckelbenet. Syndromet kan orsaka handen att se extremt blek eller vara missfärgad med en blå nyans eller små svarta prickar som täcker hand eller fingrar.

Om en person upplever smärta i närheten av nyckelbenet som inte tycks ha orsakats av plexus brachialis eller blodkärl, är det ofta kallas ospecifik eller gemensamma bröstkorg utlopp syndrom. Detta syndrom är en bred term tilldelas någon smärta runt bröstkorg uttag som finns i en obestämd orsak. Det är inte så vanligt för en diagnos som neurologiska eller vaskulära och en del läkare inte anser att det är en annan sort av syndromet.

nerv eller blodkärl förträngning som orsakar bröst-uttag syndrom kan inträffa på grund av skador på ryggraden eller nyckelbenet, upprepade rörelser områden, eller till och med slouching, som sätter belastning på ryggen och axlarna. Syndromet kan också uppstå om tung vikt medförs, och satt extra press på nerver och blodkärl. Detta kan orsakas av övervikt, gravid, eller till och med bära en tung ryggsäck. Genetiska avvikelser av revbenen eller nyckelbenet kan också bidra till syndromet.

Mild fall av syndromet kan behandlas med sjukgymnastik som kan hjälpa lossa inskränkt områdena. Anti-inflammatoriska läkemedel kan bidra till att minska svullnad av områden och minska smärta. Om tillståndet förvärras, kan en läkare operera och skära in i inskränkt område för att lossa några pressade nerver eller blodkärl.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.