Vad är Medicinsk Kundtjänst?

ansvar läkare för patienter upphör inte när det kontor besök eller sjukhusvistelse slutar. Istället är pågående medicinsk kundservice avgörande för att säkerställa att resultaten är uppfyllda. Patienter som får terapeutisk behandling eller använder medicintekniska produkter kommer att kräva uppföljning. Bland de leverantörer av medicinsk kundservice är assistenter i läkarnas kontor, apotekare, sjukhus socialarbetare och medicinsk utrustning service ombud.

Medicinsk service är begränsad varken till att upprepa läkarens direktiven för patienten, inte heller att ge instruktioner om hur du använder en specifik del av medicinsk utrustning. Även om dessa åtgärder till stöd för patientens efterlevnad är viktiga, de är bara hälften av historien. Istället medicinsk kundtjänst idealiskt adresser behov av hela patienten genom att visa omsorg och medkänsla samt föredömlig support.

Efter att patienter har genomgått en läkare besök, får de begära hjälp av en medicinsk kundservice representant att hjälpa till med påståenden arkivering försäkring, få receptbelagda mediciner, ordna provningar och förfaranden schemaläggning. Slutföra försäkring blanketter om återbetalning kan ofta vara komplicerat och påfrestande för patienterna. Personer utan sjukförsäkring kan behöva hänvisningar till organ som kan hjälpa dem att få hjälp. Dessutom kan patienter vet inte hur man får dessa tjänster. Därför kan den sakkunskap som en medicinsk kundtjänst vara ovärderlig.

Medicinsk kundtjänst ger också stöd till patienter som lider av kroniska sjukdomar som diabetes. Till exempel kan patienter med diabetes kontakta ofta medicinska representanter kundservice på läkemedelsområdet som levererar sina receptbelagda mediciner eller utrustning testning. Dessa utbildade företrädare hjälpa patienter med frågor om korrekt användning av deras produkter och ge grundläggande produktinformation om läkemedel. Ibland de som lider av kroniska sjukdomar gynnas av en översyn av rutinerna beträffande rätt användning av utrustning. Dessutom kan vårdgivare behöver ett förtydligande om hur man bäst hjälpa patienten följer medicineringen beställningar.

Patienter som släpps ut från sjukhuset kan kräva uppföljning vård. Detta är ännu vanligare under senare år på grund av en minskning i längden på sjukhusvistelse, och beroende på omfattningen och allvaret i sjukhusvistelse. Som sådan medicinsk kundservice kan hjälpa till med att arrangera för hemsjukvård, transport, sjukgymnastik och försäkringsersättningar.

Läkare inser ofta vikten av att tillhandahålla dessa tjänster, samt en vårdande och stödjande strategi. Patienterna har möjlighet till forskning tillgång till andra medicinska tjänsteleverantörer och kan välja att gå någon annanstans om de anser att deras behov inte uppfylls. Kvalitet medicinsk service bör förväntas och betraktas som en integrerad del av patientvården.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.