Hur donerar jag blod för pengar?

ekonomiskt svåra tider tenderar folk att leta efter alternativa intäktskällor, särskilt om de bor i ett område där arbete är knapp. Ett av de områden människor ofta titta på är hur man donera blod för pengarna, eftersom det är något som de flesta känner till från filmer eller TV-program. Det är sant att om du är en lämplig donator, och om det finns en blodbank i ditt område intresserade av att betala för ditt blod, kan det vara en god inkomstkälla. Innan du rusar ut för att donera blod för pengarna, men finns det några saker du bör veta.

För en inte allt blod banker betalar för blodgivning. Faktum är att de allra flesta av dem är donation som drivs med vanliga hårddiskar lockar givare som fyller sina reservoarer. På vissa områden eller under vissa tider, kan dessa banker leta efter folk att donera blod för pengarna, men i allmänhet de helt enkelt be folk att donera av den vänlighet av sitt hjärta. Medan du kommer att få den varma känslan av att ha potentiellt hjälpt till att rädda ett liv, och troligen en cookie och lite juice, kommer du inte få pengar från de flesta av dessa platser. Av denna anledning är det viktigt att ringa i förväg till alla platser du funderar på att se om de accepterar människor som vill ge blod för pengarna, eller om de är donation-baserade.

Kontrollera sedan att att du matchar de kriterier som krävs för att göra dig en lämplig donator. Du ska aldrig ljuga för några frågor, eftersom det kan äventyra du få betalt, utsätter andra människor för risk och potentiellt öppna dig upp till ansvar. Du bör inte försöka att ge blod för pengarna om du för tillfället sjuk, om du har några blodburna sjukdomar, om du svimmar runt barr, om du har lågt järn nivåer, eller om du har varit i några länder där sjukdomar som denguefeber feber eller malaria är för närvarande ett problem. Kontrollera i förväg för att se listan över krav på alla anläggningar som du väljer att gå till, som vissa anläggningar kan ha ännu strängare. Till exempel tillåter vissa anläggningar inte manligt sexed personer som genomförde sexuella aktiviteter med andra män-sexed personer att ge blod.

Räkna inte med att bli rik när man bestämde sig för att donera blod för pengar. De flesta anläggningar betala runt $ 20 US dollar (USD) till $ 40 USD för en enskild donation, och vissa gör att du kan donera upp till två gånger i veckan. Mer än detta kan orsaka hälsorisker, som din kropp behöver en viss mängd blod för att fungera vid full hälsa. De flesta anläggningar stämpel dig på något sätt så att du inte donerar mer än vad som är hälsosamt vid en viss tidpunkt. Många anläggningar betala ett mindre belopp första gången du donerar, och betala mer för efterföljande besök, när de vet att ditt blod är bra för dem.

De flesta platser som tillåter dig att donera blod för pengar faktiskt betalar för plasma, bindemedel i blod, inte själva blodet, medan en del betalar för blodplättar. Generellt Men kom ihåg att du inte kommer att göra mer än $ 200 USD per månad på sin höjd. I ett sällsynt undantag från detta är om du råkar ha blod som är av ett särskilt medicinskt intresse, i vilket fall du kan erbjudas betydligt mer för dina donationer, ibland så mycket som $ 200 USD per donation.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.