Vilka är riskerna med att Menorragi?

Varje kvinnans menstruationscykel är unik, men de flesta kvinnor upplever kraftiga menstruationer någon gång i sitt liv. Men perioder som är konsekvent långvariga eller extremt tunga kan betyda menorragi.

Normalt återkommer menstruationscykeln var 21 till 35 dagar. Under blödning period av cykeln, som varar omkring sju dagar, kvinnor förlorar mellan 0,85 och 2,7 vätska uns (25-80 ml) av blod. Menorragi kan diagnostiseras när en kvinna förlorar mer än 2,7 vätska uns (80 ml) av blod och /eller erfarenheter som varar mer än sju dagar. Men till skillnad från hypermenorrhea, som utgörs av kraftiga blödningar till onormala mellanrum inträffar menorragi vanligen inom en menstruationscykel av normal längd.

Det finns ett antal olika villkor som kan orsaka en kvinna att uppleva menorragi. Till exempel kan förlängas och kraftiga blödningar vara ett symptom på onormal blodpropp. Det kan också betyda muskelknutor eller cancer i livmoderslemhinnan. I vissa fall kan menorragi orsakas av vissa preventivmetoder, t. ex. spiraler (IUD).

Obehandlad kan menorragi leda till en rad andra hälsoproblem. Vanligtvis kvinnor som upplever menorragi kan utveckla järnbristanemi på grund av kraftig blodförlust. I många fall är menorragi åtföljs av dysmenorré, eller onormalt smärtsamma menstruationer. Smärtsam menorragi är i allmänhet ett symptom på inflammatoriska sjukdomar (PID).

För att hantera den ökade blödningar, kan kvinnor med menorragi använda högre uppsugningsförmåga tamponger eller frestas att använda mer än en tampong åt gången . Som ett resultat, som lider löper också större risk att utveckla toxiska chock syndrom. Oavsett hur tung en s tid är, är det aldrig en bra idé att använda mer än en tampong.

Eftersom menorragi är oftast ett symtom på annan underliggande villkor, varierar behandling beroende på orsaken till blödning. Det är viktigt att se en läkare för att diagnostisera och behandla allt som är störa menstruationscykeln. Orala preventivmedel ofta föreskrivs att reglera tidsfristen. I fall av mycket avancerad livmodercancer, kan läkare föreslå en hysterektomi att avlägsna cancervävnad. Dessutom kan järntillskott förskrivas för att motverka förlusten av blod på grund av menorragi.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.