Vad orsakar avstötning av transplantat?

transplantatavstötning orsakas av kroppens immunförsvar på främmande material. Kroppen har en naturlig tendens att försöka förstöra stött på främmande föremål. Som ett resultat, är de som får transplantationer ges transplantatavstötning läkemedel som minskar kroppens immunförsvar.

I de flesta fall, de vita blodkroppar i blodet, som kallas leukocyter, tjäna våra kroppar mycket väl. De identifierar virus och bakterier som har kommit in vår blodomloppet och börjar flitigt eliminera dem. Leukocyter hjälper oss att återhämta sig från sjukdomar och även hålla oss från att få vissa sjukdomar eftersom vi redan har blivit immun mot dem från tidigare vita blodkroppar åtgärder.

Men när någon får en transplantation, leukocyter arbeta mot det nya organet. De erkänner omedelbart orgeln som främmande, och började förstöra den. Mer leukocyter produceras för att befria kroppen av organ, inrätta en kamp mellan den nya orgeln och de vita blodkropparna.

När de vita blodkropparna är effektiva, orsakar denna avstötning av transplantat. Vanligtvis transplanterade organ testas för förekomst av leukocyter att mäta mängden avslag. Svaret på detta problem är problematiskt i sig. De leukocyter måste sänkas så att den nya orgeln att göra sitt jobb.

Som sådan dem som får ett organ ta immunhämmande mediciner som kan förhindra avstötning av transplantat. Detta resulterar i ett försvagat immunförsvar, eftersom leukocyter inte är tillgängliga för kampen utanför den normala sjukdomar man kan stöta på. De som får en transplantation är sedan mer sårbara för både virus och infektioner. Förutom transplantatavstötning mediciner, de flesta som får en transplantation ofta måste ta antibiotika, eller är på konsekventa doser av antibiotika i förebyggande syfte för att förhindra infektioner.

Den långsiktiga användningen av antibiotika skapar ett annat problem. Bakterier tenderar att bli resistenta mot antibiotika över tiden och därför kämpar bakterier innebär att byta till nyare och starkare antibiotika. Vad bra, kan patienterna vara allergisk mot vissa typer av antibiotika, begränsa vilka typer av mediciner patienterna kan ta. En starkare antibiotika också kan översättas till mer biverkningar som ofta svamp eller jäst infektioner, magbesvär och hudutslag.

Sålunda försöker undvika transplantatavstötning kräver en mycket känslig läkemedel balans. Man måste ha eliminerats tillräckligt leukocyter att undvika avstötning av transplantat, men inte så många att virus kommer att hävda livet av patienten. Antibiotika måste ges för att stoppa smittan, men antibiotika får inte vara så stark att patienten kommer att dö av antibiotikaresistenta sjukdomar.

med anti-avvisande mediciner, är transplantatavstötning nu minskas till ca 10-15%. Nära matchande blodgrupp och faktorer blod hjälp, men kroppen ändå "vet" orgeln är inte av kroppen. Endast transplantationer från enäggstvillingar, och transplantationer hornhinnan verkar gå obemärkt förbi av leukocyter. Vad bra, ventiler för hjärtat från svin, kor och från kadaver verkar inte betraktas som "främmande". Ofta transplantatavstötning är inte dödsorsaken hos patienter med transplantationer. Kampen mot avstötning av transplantat är. Komplikationer från transplantationer är mer sannolikt att orsaka död än transplantatavstötning.

området transplantation teknik är dock utvecklas ständigt. En gång i tiden var nästan alla transplantationer avvisas. Nu kontinuerlig forskning om anti-avvisande mediciner vänder tidvattnet på transplantatavstötning och komplikationer från transplantation läkemedel.

Målet för transplantation specialister är att minska avslag, och också att skapa mediciner som inte orsakar dem som fick en transplantation att lida livshotande komplikationer. När detta mål uppnåtts, det medicinska området kan säkert anspråk seger.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.