Vad är oavsiktlig viktminskning?

oavsiktlig viktminskning är viktminskningen inte avsiktligt uppnås genom medvetna val och insatser som gör ändringar i en diet och motion rutin. När människor upplever oavsiktlig viktminskning är det vanligtvis ett tecken på att något är fel, och det är en bra idé att se en läkare för att diskutera viktminskning och möjliga orsaker. Denna typ av viktminskning kan innebära förlust av fett, kroppsvätskor och muskel, beroende på den bakomliggande orsaken.

En av de vanligaste orsakerna till oavsiktlig viktminskning är en underliggande sjukdom som leder till minskad aptit eller metabola förändringar som leder till någon att gå ner i vikt. Viktminskning i samband med kroniska sjukdomar som aids och cancer är känt som kakexi , och det kan bli en allvarlig komplikation av sjukdomen. Människor kan också gå ner i vikt på grund av läkemedel som används för att behandla en sjukdom eller från drogmissbruk, depression, undernäring, kronisk diarré, ätstörningar och infektioner.

Patienten kanske inte märker oavsiktlig viktminskning omedelbart . Vanliga tecken på viktminskning inkluderar kläder som inte passar, eller radikala förändringar av utseende i ansiktet. Eftersom patienter inte är medvetet om fastställande av att gå ner i vikt, de vanligtvis inte är ute efter tidiga tecken på viktminskning, och en vän eller familjemedlem får göra patienten uppmärksam på förlust innan patienten inser vad som pågår.

När en patient ser en läkare för oavsiktlig viktminskning, han eller hon vanligtvis vägs för att avgöra hur mycket kroppsvikt har försvunnit, och en undersökning kan genomföras för att se om vikten går förlorat. Om patienten är närvarande i behandling för en sjukdom som orsakar viktminskning eller tar läkemedel i samband med viktminskning som kemoterapi läkemedel, kan läkaren använda flera tekniker för att närma sig frågan från justeringar av patientens medicinering för att ge extra näring.

I de fall där det inte finns någon förklaring till oavsiktlig viktminskning, kommer läkaren att göra en patient intervju och använda medicinska tester för att försöka fastställa orsaken. När en orsak har hittats, kan läkaren ge behandling rekommendationer som behandlar viktminskning samt källan till problemet. Patienterna bör se till att nämna några och alla tillhörande symtom och frågor, vilket även något till synes oviktiga kan vara ett bra ledtråd när en läkare undersöker en patient som har förlorat vikt oväntat.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.