Vad är några orsaker till Utslag?

Ett utslag som förekommer var som helst på huden är kroppens sätt att berätta för oss att något är fel. Utslagen kan ta många former. Det kan synas som ett kluster av röda prickar eller som ett stort plåster som täcker huden. Utslagen kan vara öm, kliande eller stickande eller har ingen smärta alls. Utslag finns i alla former och storlekar, och det finns lika många orsaker som det finns olika utslag.

Hudutslag kan också förekomma någonstans på kroppen. Mycket vanliga områden i ansikte, armar och rygg. De kan också finnas i underlivet, i hårbotten under håret, och över hela bålen. Huvudvärk och en ospecificerad känsla av sjukdom kan medfölja utslag.

En av de viktigaste orsakerna till utslag är vanliga allergier. Många människor drabbas med många allergier. De kan vara kostrelaterade eller de kan helt enkelt utlösas genom att sitta för nära ett husdjur. Den allergi kan löpa under hela kroppens system och visa sig som ett utbrott på huden.

Utslag kan också kvittas genom något som du berört. Många olika växter kan orsaka utslag visas på huden. Den Poison Ivy anläggningen är välkänd för att täcka kroppen i utslag. Många vanliga rengöringsmedel kan orsaka utslag helt enkelt genom att exponera huden för dem.

De typer av allergier som drabbar människor i dag är olika. Moderna förhållanden, till exempel luftföroreningar och de kemikalier som finns i dofter, solkrämer, hårprodukter och kosmetika kan alla ta på allergier. Utslag kan också visas på grund av kroppens intolerans mot vissa tyger.

Nyligen ett nytt tillstånd som kallas latex allergi har dykt upp. Personer som är allergiska mot latex kan få allvarliga problem om de måste gå till operation. Utslag kan visas på öppna sår eller kroppsdelar som kirurgen fungerar beror på en allergisk reaktion mot latex handskar bärs av kirurgen.

Utslag kan också visas som ett symptom på infektion. Detta kan vara en vanlig infektion som vattkoppor, fotsvamp eller svampinfektion. Virusinfektioner kan också orsaka utslag, vilket sexuellt överförbara sjukdomar.

Organet kan också bli infekterade med någon typ av parasit. Om kroppen blir infekterad med maskar eller skabb, då ett utslag kommer vanligtvis att visas. Avhandlingar typer av hudutslag kan vara oerhört kliande, och sprätta kommer bara att utslag värre. Repas kommer också fälla parasiten under nageln. Om spikarna placeras sedan i munnen, kommer parasiten åter infektera kroppen och cykeln kommer att upprepa sig.

Vissa utslag är oerhört svårt för en läkare att diagnostisera. En fullständig historik över den sjuke livsstil måste ofta beaktas. Hud test kan också vara nödvändigt för att diagnostisera allergiska reaktioner.

Den behandling som finns för ett utslag är omväxlande. Många hudutslag kan behandlas med krämer såsom kortison, förutsatt att de inte är smittade. Om hudutslag fortsätter, kan det vara ett symptom på något mer allvarligt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.