Vad är en Shea Butter Body Scrub?

Sheasmör bodyscrub är en typ av peeling Body Wash som innehåller återfuktande smöret ingrediens Shea. Sheasmör kommer från Shea träd och är ett naturligt förekommande ämne som fungerar bra som en mjukgörande och fuktighetskräm. Den innehåller vitamin C och A, och inte lämnar en fet rester på huden när den används som en fuktighetskräm. Av dessa skäl, sheasmör är ofta i kosmetiska produkter för huden.

Sheasmör bodyscrub skiljer sig från traditionella Body Wash eftersom body scrub innehåller exfolierande ingredienser såsom socker, jojoba pärlor, salt, eller havregryn, bara för att nämna några. Dessa exfolierande ingredienser kasta av döda hudceller på ytan av kroppen, avslöjande fräschare, mjukare hud på undersidan. Utöver de exfolierande ingrediens innehåller body butter ofta en fuktighetskräm, som i detta fall är sheasmör.

Det rekommenderas inte att använda sheasmör bodyscrub varje dag, utan snarare en eller två gånger i veckan . Bodyscrub kan användas oftare på besvärande torra områden, till exempel armbågar eller knän. Det ska aldrig användas i ansiktet, eftersom huden är mer känslig där och exfolierande ingredienser lätt skulle kunna repa och skada huden. Det finns andra typer av peeling Scrubs för användning på den ömtåliga huden i ansiktet.

Sheasmör bodyscrub kan tillämpas hemma eller som del av en massage på ett spa. Fördelen med att använda en bodyscrub som en del av en massage, är att massageterapeut kan skrubba svårare, svårt att nå områden som ryggen. Vid tillämpning av sheasmör bodyscrub, först dämpa det område som ska rengöras och sedan massera skrubba i huden i en cirkelrörelse i ungefär en minut. Efter det, skölj bort buskar. Eftersom det är en långsammare process, är det bäst att inte använda bodyscrub i duschen.

Efter att ha använt en bodyscrub, även en fuktgivande en innehåller sheasmör, är det bäst att tillämpa en fuktighetskräm på huden. Detta kommer att göra huden mjukare och hjälpa till att förhindra bestående torrhet upprepas. Som med hjälp av någon produkt för kroppen, kan det vara bäst att testa bodyscrub på en liten yta först, och vissa finns det ingen allergisk reaktion. Om torrhet eller peeling inträffar, att byta till ett annat märke bodyscrub i allmänhet lösa problemet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.