Vad är Landau-Kleffner syndrom?

Landau-Kleffner syndrom är en mycket ovanlig barndom neurologisk sjukdom som först identifieras och beskrivas i 1957. Barn med detta villkor erfarenhet plötslig afasi, en förlust av språkkunskaper, och de också utveckla kramper. Patienter med detta tillstånd upplever ofta en feldiagnos med annat villkor, som autism, eftersom Landau-Kleffner är så sällsynta. Korrekt diagnos och snabbt ingripande kan avsevärt förbättra prognosen för patienten, särskilt om patienten ses av en läkare som har erfarenhet av detta tillstånd.

Hos patienter med Landau-Kleffner syndrom är tidig utveckling normala med barnet når förväntade utvecklingsmål och utveckla tidig språkkunskaper. I åldrarna fem och sju, utvecklar barnet afasi och kliniska anfall kan visas. Även om kliniska anfall inte visas, kommer barnet att ha en onormal elektroencefalogram (EEG) som visar beslag aktivitet i hjärnan.

Föräldrar till barn med Landau-Kleffner syndrom kan ursprungligen tror att deras barn upplever hörsel problem, eller att barnet utvecklar en psykologisk fråga. Barnläkare kan ha svårt att diagnostisera detta tillstånd om de inte har erfarenhet av den, och de kan vara ovilliga att lämna en remiss till en neurolog, om patienten inte upplever kliniska anfall och ingen EEG utförs för att avslöja avvikelser i hjärnan. Patienter kan bli aggressiva, ofokuserad och förvirrad. Förvärvade epileptiska afasi, som det också kallas, kan förväxlas med autism, hyperaktivitet, hörselnedsättning, hörsel-bearbetning oordning, och en mängd störningar i utvecklingen.

Med en diagnos av Landau-Kleffner syndrom, kan en patient få mediciner som är avsedda att kontrollera kramper och börja gå på talterapi att ta itu med afasi. Landau-Kleffner syndrom behandling som är mest effektiv när den ges tidigt, och när uppkomsten av tillståndet sker efter sex års ålder. Under behandlingen kan patienten uppleva radikala svängningar, vilket är något för föräldrar att vara medveten om: framsteg kan visas att vända, eller ett barn kan uppleva en radikal förbättring följt av en nedgång.

Prognosen för patienter med LKS är ganska varierande. Vissa patienter upplever fortsatta utvecklingen problem och onormal hjärnaktivitet som kan kräva mer aggressivt eller kontroversiella metoder behandling, inklusive hjärnkirurgi. Andra kan komma över sin afasi med återkommande skov. Patienter och föräldrar bör vara medvetna om att det är svårt för en läkare att göra en prognos om prognosen för den enskilda patienten, eftersom många faktorer är inblandade och hjärnan är ett mycket mystiskt organ som ibland trotsar förväntningar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.