Vad är Invasiv Ductal Carcinom?

Invasiv ductal cancer (IDC) är ett av de vanligaste typerna av bröstcancer. Omkring åtta av tio kvinnor diagnosen bröstcancer har IDC, som också kan kallas "infiltrerar ductal cancer. " Denna typ av cancer kan vara mycket aggressiv, eftersom det dåligt har definierade gränser och kommer gärna resa via det lymfatiska systemet till andra delar av kroppen. Av denna anledning behandling för IDC tenderar att snabbt och blir så aggressiv som möjligt, med målet att stoppa cancer i dess spår.

Detta cancer utvecklas när atypiska celler börjar växa i mjölkgångarna. Så småningom, de celler driva igenom väggar mjölkgångarna och i bröstet i allmänhet, att skapa en hård knöl. Kvinnor märker vanligtvis klump under en bröst egen examen eller läkare besök, och dessa kan upptäcka andra fysiska förändringar i brösten, såsom inåtvända bröstvårtor, ömhet, eller en ändring av form. En närliggande typ av cancer, invasiv lobulär cancer, börjar i mjölkkörtlar.

När en läkare identifierar invasiv ductal cancer, är rekommendationen vanligtvis att ta bort fast så snart som möjligt. Om cancern inte har spridit sig långt kan det vara möjligt att utföra en lumpectomy, där klump och omgivande vävnad är utmönstras från bröstet och skickade iväg för testning. När det gäller stora eller flera stycken, kan läkaren rekommendera en mastektomi, där hela bröstet tas bort. Vid tiden för operationen kommer lymfkörtlar i området även tas bort för att testa att se om cancern har spridit sig.

Efter operation för invasiva ductal cancer är strålning rekommenderas ofta att döda någon vandrande cancer celler kvar i bröstet. Om lymfkörtlar testet positivt för cancer, kan läkaren också att uppmuntra patienten att överväga kemoterapi behandlingar för att förebygga metastaser. Kvinnan kommer att genomgå regelbundna tester under dessa behandlingar och i månader eller år efter att fastställa statusen för cancer.

Patienter med invasiv ductal carcinoma en chans att rensa cancer, och de kan fortsätta att leda mycket friskt, aktivt liv. Andra patienter kan inte bli av med cancer, eller de kan uppleva eftergift, där cancern tillbaka efter att det antas vara borta. Skälen till cancer beter sig på sätt som de gör är inte helt klarlagda, men forskare arbetar hårt med att lära sig mer om cancer och hur den kan behandlas. Patienter diagnosen invasiv ductal cancer bör definitivt rådfråga flera läkare för att diskutera behandlingsalternativ och prognos.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.