Hur kan jag Minimera Plant allergier?

Plant allergier sätta nysningar, rinnande ögon, kliande hud och mild huvudvärk olyckligt drabbade. Det finns många sätt att minimera din exponering och reaktion på pollen från växter. Du kan minska svårighetsgraden av dina symtom och öka antalet symtomfria dagar. Smärre förändringar i din klädsel, vanor, landskap, och medvetenhet kommer att ge snabb men varaktig lindring.

Alla växter allergier är resultatet av puffar pollen som cirkulerar i luften. Pollen fastnar i kläderna och huden och i ögonen, näsa och mun. Du kan minimera din exponering genom att bära en hatt, solglasögon, långa ärmar och långa byxor. Den pollen kan även bo i ditt hår och fortsätta sin irritation. Sanera dig själv när du har varit ute med att byta kläder och ta en dusch.

För en mer komplett regim för att undvika pollen, gå ut så lite som möjligt och göra din inomhusmiljö pollen-fri. Håll luftfilter i din luftrenare, luftkonditionering eller fläktar ren. Kör med dina fönster upp och ventilerna stängs. Delegera utomhus sysslor till en tjänst eller andra medlemmar i ditt hushåll. Gör inte saker som att klippa gräset, räfsa, sopa gångar, klippa buskar och växter, ogräs, kompost, sprida marktäckning, eller samla och med grönsaker eller blommor.

Flera nationella myndigheter att hålla reda på vad som kallas en "pollen räkna. " Denna siffra ger en daglig uppskattning av hur mycket pollen cirkulerar i luften i närheten av där du bor. Kontrollera det här numret varnar dig om du stöter på en hög risk dag. Prova att ta extra försiktighetsåtgärder för att undvika anläggning allergier. Pollen är alltid speciellt högt på morgonen, så planera dina ärenden för eftermiddagen.

Om du har mer permanent kontroll över din fram-och bakgård, gräsmatta och grannens landskapsplanering, kan du ta permanenta åtgärder för att eliminera produktion som pollen i första hand. Endast manliga växter släpper ut stora mängder pollen i luften. Uppmuntra ditt hushåll, grannar och grannskap planerar kommittéer att plantera enda kvinnliga träd och buskar.

Bedöm din egen egendom för hög-pollen växter. Träd som lönn, björk, ceder, valnöt, cypress, alm, hickory, poppel, ask och lönn är inte att föredra. Bermuda gräs, Sagebrush och ambrosia är vanliga växter som orsakar hösnuva och allergier anläggning. Att hålla din gräsmatta prydligt klippta kommer att hålla gräset från blommande alls. Applicera ogräsmedel eller utsäde konkurrerande fabriker för att eliminera ogräs. Till exempel kan du byta ut en sluttning av ogräs med inhemska vilda blommor som inte kommer att skapa så mycket pollen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.