Hur hanterar jag vårdgivare stress?

vårdgivare stress är en mycket verklig aspekt av att ta hand om människor med kroniska sjukdomar, oavsett om vårdgivaren är en professionell eller en familjemedlem. Det finns skrämmande statistik över antalet personer som behöver vård som utnyttjas genom nära och kära eller yrkesverksamma, och vissa av dessa kan härröra från den höga graden av stress jobbet innebär. Naturligtvis inte alla människor missbrukar sina avgifter och många människor erbjuder genomgående bra vård, men de kan börja uppleva en rad tecken på att de lider av hög stress arbete. Dessa kan bestå av depression eller ångest, en känsla av utbrändhet, försummelse av personliga, känslomässiga eller fysiska hälsa, och många andra. För att minimera vårdgivare stress är alltså ett högt mål, och en som kan uppnås på flera sätt, genom individuellt eller i grupp stödja, med andrum och möjligheter bryta, och genom att lära mer effektivt sätt att ge vård.

Stöd för att lindra vårdgivare stress kan ta sig många former. Vissa människor nytta av att söka individuell rådgivning och andra att hitta de mest bekväma deltar i grupp stöd. Den senare ger människor möjligheter att få empati från andra som upplever liknande saker, och detta kan vara till nytta för yrkesverksamma eller familj.

Många sjukhus och andra platser som ger professionell omsorg har fortsatt stöd grupper för sina arbetstagare, och det finns massor av familjemedlem grupper särskilt genom organisationer som stödjer forskning och informationsspridning om vissa typer av sjukdomar. Mer generellt kan grupper som Hospice kunna hjälpa vårdgivare som tillhandahåller vård av familjemedlemmar med terminal villkor. Dessa grupper och individuell terapi är ett sätt för en vårdgivare att vända uppmärksamheten på det själv, som de kanske inte kan göra de flesta andra gånger. Denna uppmärksamhet, är det viktigt att hjälpa till att förebygga utbrändhet eller enorma mängder stress.

Vårdgivare behöver raster. Ger fortlöpande stöd till andra kan skapa förbittring och bränsle vårdgivare stress. I professionella inställningar, de flesta människor arbetar med klockan, men i hemmet inställningar drivs av familjen, gör folk inte nödvändigtvis har denna lyx.

Ändå finns det några sätt att få dessa nödvändiga raster bl. a. genom att använda tjänster avlösning, ibland hyra en professionell backup och frågade en annan familjemedlem att ta ansvar, eller har de som vårdas vård besöka dagcenter. När livet är bara om den sjuke kan det vara omöjligt att ha någon typ av perspektiv, och det är därför uppmanas att folk utnyttjar en eller flera av dessa alternativ. De ger avstånd från situationen för en kort stund och låta folk utföra alla uppgifter som krävs, men kan inte uppnås flesta andra gånger.

Speciellt i familjen inställningarna är vårdgivare ofta betjänas av att ha större kunskap om hur man hanterar sina nära och kära och om en eventuell sjukdom som den älskade lider. Återigen kan organisationer bli en viktig resurs så att folk kan bli mer upplysta. Läkare och annan medicinsk personal kan också hjälpa. Lära sig att göra saker mer effektivt eller korrekt sätt kan vara till nytta också för att det kan hjälpa människor att förhindra högre stressituationer eller personskada från sådana saker som olämplig lyft.

I slutändan, det finns inget sätt att helt förhindra vårdgivare stress, men det finns sätt att minimera den. Komma grupp eller individuellt stöd är ett bra ställe att börja. Lära sig att bygga in raster för att ta hand om sig själv är en annan viktig funktion. Vård från en plats för kunskap i stället för okunnighet är mycket användbar även hjälpa människor att ge den bästa vården för nära och kära.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.