Vilka är symtomen av ödem?

ödem är ett tillstånd där en stor mängd vätska samlas under en persons hud. Detta medför ett synbart svullna utseende. Den förekommer oftast i en lem, vanligen ett ben, kan det dock hända på någon del av kroppen. Personer som lider av detta tillstånd kan också uppleva skador på en mängd olika inre organ.

På grund av den massiva vätska ackumulering orsakade av ödem, njurar, lungor och hjärta blir överansträngd. Medan kroppen försöker att rätta till situationen naturligtvis blir andningsorganen överansträngd leder väsande andning, en andfåddhet och bröstsmärtor. Personer med ödem också lider av snabb viktuppgång när vätskan samlas. Vissa människor att få mer än fem pounds per dag. Denna ytterligare viktökning får hjärtat att slå snabbare och bristen på urinering skadar njurarna.

En av de värsta problemen med sjukdomen är när det sker i offrets ansikte. Detta verkar som påsar och svullnad, gör huden anbud till touch. En persons ögon kan tvingas stänga och de allmänna funktionerna i ansiktet blir drabbade.

Ett närliggande problem, som kallas ascites, kan också förekomma från sjukdomen. Det är när en onormal mängd vätska ansamlas i magen och buken. Detta resulterar i en person mättnadskänsla hela tiden, vilket leder till viktminskning. När magen utvidgas sträcker huden och börjar titta blankt. Vener kan också ses genom sträckte huden.

Enligt uppgifter från US Census Bureau 2000, cirka 4,4 miljoner människor lider av ödem varje år. Detta är en knappt två procent av befolkningen. Andra länder rapporterar också ett antal fall av sjukdomen. Det är mycket utbredd i utvecklingsländer som de i Mellanöstern och Asien. Indien lider av den största volymen av patienter, över 17 miljoner från 2009 statistik.

Ödem orsakas av ett antal olika villkor. Den viktigaste händelsen som orsakar sjukdomen är cancer. Eftersom sjukdomen sprids, kan den ändra de grundläggande funktionerna hos vissa metaboliska aktiviteter i kroppen. Detta stimulerar vätskeretention. Dålig kost som orsakas av en brist på protein orsakar också vätska att samla in. Andra faktorer, såsom grundläggande skador lymfkärl orsakad av trauma eller kirurgi, kan också resultera i ansamling av vätska.

Ett antal grundläggande behandlingar finns för att hjälpa till att lindra själva överflödig vätska . De vanligaste fixar inkluderar diuretika gjorda av ammoniumklorid och grundläggande drycker med koffein. För mer allvarliga fall, läkare ordinera avancerad vatten piller och en salt-restriktiv diet. Liksom alla störningar, är den bästa behandlingen för ödem förekommer i en rätt diet och motion. Detta hjälper reglera kroppens ämnesomsättning och lindrar vattenretention via svett och urin.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.